Druhý olympijský den v Tokiu: úspěchy tenistů i basketbalistů, slavící Van Vleutenová i kolaps USA

Druhý den olympijských her v Tokiu je za námi. Českým fanouškům dělali znovu radost tenisté a tenistky. Dařilo se i basketbalistům, kteří porazili Írán. Šok zažili v „české“ základní skupině A Američané, kteří utrpěli s Francií první olympijskou porážku od roku 2004. Nešťastný moment má za sebou nizozemská cyklistka Annemiek van Vleutenová, která nevěděla o soupeřce před sebou a slavila v cíli vítězství.

Tento článek je více než rok starý.

Tokio Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Po druhém dni her je v medailovém pořadí na prvním místě stále Čína před druhými domácími Japonci. Česká výprava na cenný kov zatím čeká. 

Češi v akci

České fanoušky mohly opět těšit hlavně výkony českých tenistů, kteří zažili stoprocentní vstup do turnaje. Po sobotních úspěších Barbory Krejčíkové a Markéty Vondroušové si postup do druhého kola zajistili i Petra Kvitová, Karolína Plíšková a Tomáš Macháč. Radovaly se i oba deblové páry – Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou a Plíšková s Vondroušovou.

Tenistky i tenisté bojují v Tokiu i s nepříjemným horkem, které vadí třeba astmatičce Petře Kvitové. „Zmenší se mi průdušnice a je náročnější všechno udýchat. Mně zas tolik nevadí to horko, ale spíš vlhko a dusno, takže s tím bojuju. Je to další článek, který musím nějakým způsobem přebojovat, abych zvítězila,“ popisovala obhájkyně olympijského bronzu z Ria Radiožurnálu.

Můžu jen překvapit, říká dvojnásobná olympijská vítězka Špotáková před svými pátými hrami

Číst článek

Povedený den za sebou mají i basketbalisté, kteří porazili houževnatou reprezentaci Íránu. V dalším zápase proti Francouzům, kteří v neděli přehráli hvězdný výběr USA, ale budou Češi podle Tomáše Satoranského potřebovat lepší výkon.

„Myslím, že se musíme hodně zlepšit, abychom s dalšími soupeři měli vůbec šanci. Konec nebyl moc hezký, bylo tam spoustu chyb a minutých střel. Zbytečně jsme je pustili do zápasu místo toho, abychom si budovali náskok do další fáze. Takže jak říkám – cenná výhra, ale musíme se zlepšit,“ svěřil se jediný český basketbalista NBA po utkání s Íránem pro Radiožurnál.

Končí naopak šermíř Jakub Jurka, který těsně nestačil na bývalou světovou jedničku. „Střetli jsme se mladá se starší generací a sice tam chyběl malý kousíček, ale nakonec rozhodla přesnost, zkušenost a možná i vyrovnanost,“ říkal Jurka po souboji Radiožurnálu.

S Tokiem se loučí i oba reprezentanti ve stolním tenisuLubomír Jančařík nedotáhl slibně rozehraný zápas druhého kola s Kazachem Kirillem Gerassimenkem a Hana Matelová podlehla Thajce Orawan Paranangové.

Slavící Van Vleutenová

Sedmnáct let byli basketbalisté USA na olympijských hrách neporaženi. Naposledy padli v Aténách v roce 2004 v semifinále s Argentinou. Další porážka přišla až v neděli, když Američané ve svém úvodním vystoupení ve skupině A podlehli Francii

Nepříjemný moment má za sebou nizozemská cyklistka Annemiek van Vleutenová, která v ženském závodě dojela do cíle druhá, jenže nevěděla o Rakušance Anně Kiesenhoferové před sebou, a tak slavila domnělý olympijských triumf. 

Annemiek van Vleuten won the silver medal, Elisa Longo Borghini the bronze. Annemiek didn't know that there is another rider up the road so she celebrated the victory. Must have been a terrible feeling when she realized what happened.... 😬 #CyclingRoad

10:30 – 25. 07. 2021

58 301

Velké oslavy zřejmě propukly v japonské rodině Abeových. V jeden den totiž vyhráli zlato ve svých judistických kategoriích sourozenci Uta a Hifumi Abeovi.

Osmnáctiletý tuniský plavec Ahmed Hafnáví šokoval ziskem zlaté medaile v závodě na 400 metrů volný způsob, když si pro svůj první triumf na velké akci doplaval z osmé dráhy.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme