Krejčíková, Vondroušová a Plíšková prošly do osmifinále. Kvitová olympijský bronz neobhájí

Tenistky Barbora Krejčíková, Karolína Plíšková a Markéta Vondroušová postoupily na olympijském turnaji v Tokiu do osmifinále, naopak Petra Kvitová podlehla Belgičance Alison van Uytvanckové 7:5, 3:6, 0:6. Vítězka Roland Garros Krejčíková porazila v druhém kole Kanaďanku Leylah Fernandezovou 6:2, 6:4. Plíšková zdolala Carlu Suárezovou ze Španělska 6:3, 6:7, 6:1.

Tokio (Aktualizováno: 13:07 26. 7. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Barbora Krejčíková

Česká tenistka Barbora Krejčíková | Foto: MIKE SEGAR | Zdroj: Reuters

Vondroušová zvítězila nad Rumunkou Mihaelou Buzarnescuovou 6:1, 6:2 a v dalším kole bude hrát s domácí hvězdou Naomi Ósakaovou.

‚Když do naší vesnice přišli vojáci, na nic jsem nečekal.‘ V Tokiu znovu startuje i tým uprchlíků

Číst článek

Fernandezová, která letos v Monterrey poprvé ovládla turnaj WTA, získala úvodní game zápasu, dalších pět ale vyhrála Krejčíková. Osmou nasazenou Češku sice příliš neposlouchalo podání, ale přes tři dvojchyby nepustila v první sadě soupeřku k brejkbolu.

Podobný průběh pak měl i druhý set, jen v jeho závěru dokázala 72. hráčka žebříčku sebrat Krejčíkové podání a snížit až na 4:5. Pětadvacetiletá česká favoritka se však zastavit nenechala a v dalším kole narazí na turnajovou devítku Belindu Bencicovou ze Švýcarska.

„Před zápasem jsem se necítila moc dobře, možná trochu nervozita, ale po nástupu na kurt už to bylo lepší. I když jsem měla pomalejší rozjezd, tak jsem pak hrála dobře,“ popisovala Krejčíková Radiožurnálu.

Česká tenistka nastoupila hned v úvodu pondělního programu od 11.00 místního času. „Mám ráda před zápasem větší pohodu. Něco se může stát, utečou nějaké minuty a ty pak mohou chybět, může to být hektické. Víc mi sedí odpoledne, ale vyhrála jsem, tak to asi bude dobré,“ přidala Krejčíková.

Kvitová končí

Rovněž Vondroušová měla zápas s Buzarnescuovou pod kontrolou. Často chybující někdejší světová dvacítka, která však v současnosti klesla až do druhé stovky žebříčku, se nakrátko vzchopila jen v druhé sadě. Rumunka ve třech gamech postupně odvrátila pět brejkbolů, ale nakonec servis stejně neudržela.

Obhájkyně bronzu z Ria a desátá nasazená Kvitová proti van Uytvanckové ubojovala první set, ale od stavu 3:2 ve druhé sadě už nezískala ani game.

Dvojnásobné vítězce Wimbledonu, která na posledních dvou turnajích vypadla v prvním kole, dělaly kvůli jejímu astma potíže vlhké a dusné podmínky.

„Od stavu 3:3, kdy jsem podvávala, tak mi nějak odešly nohy, ani nevím proč, ale bohužel jsem nenašla timing na každý úder. Ona zahraje každý úder jinak a když u toho nemám prostor, tak jsem ta druhá. Možná mi v prvním setu trochu došly síly a potom to prostě chybělo,“ sdělila Radiožurnálu Kvitová, která v Tokiu obhajovala bronzovou medaili z Ria, ale její cesta zastavila už ve 2. kole.

„Pocit to není úplně dobrej, ale na druhou stranu jsem aspoň vyhrála kolo. Život jde dál, jsou horší věci a jednu medaili z olympiády už mám. Budu se z toho muset brzo sebrat.“ Dodala Kvitová.

Plíšková postupuje

Poslední Češkou v pondělním programu byla Karolína Plíšková, která zvítězila v zápase proti Carle Suárezové ze Španělska.

„Každé vítězství je důležité a cenné. Ona je výborná hráčka, takže to nebylo lehké. Jsem ale ráda, že jsem tu měla těžší třísetový zápas. Ten prostřední set byl horší, tak uvidíme, co bude zítra. Trochu jsem se pak zastavila a uklidnila, vrátila jsem se k jednoduché hře a měla jsem jasně navrch,“ okomentovala pro Radiožurnál svůj vítězný zápas Plíšková.

Ženská dvouhra - 2. kolo:

Krejčíková (8-ČR) - Fernandezová (Kan.) 6:2, 6:4, Ósakaová (2-Jap.) - Golubicová (Švýc.) 6:3, 6:2, Muguruzaová (7-Šp.) - Wang Čchiang (Čína) 6:3, 6:0, Pavljučenkovová (13-Rus.) - Friedsamová (Něm.) 6:1, 6:1, Sakkariová (14-Řec.) - Stojanovičová (Srb.) 6:1, 6:2, Rybakinová (15-Kaz.) - Petersonová (Švéd.) 6:2, 6:3, Vondroušová (ČR) - Buzarnescuová (Rum.) 6:1, 6:2, Bencicová (9-Švýc.) - Doiová (Jap.) 6:2, 6:4, Giorgiová (It.) - Vesninová (Rus.) 6:3, 6:1, Sorribesová (Šp.) - Ferrová (Fr.) 6:1, 6:4, Podoroská (Arg.) - Alexandrovová (Rus.) 6:1, 6:3, Van Uytvancková (Belg.) - Kvitová (10-ČR) 5:7, 6:3, 6:0, Karolína Plíšková (5-ČR) - Suárezová (Šp.) 6:3, 6:7 (0:7), 6:1, Vekičová (Chorv.) - Sabalenková (3-Běl.) 6:4, 3:6, 7:6 (7:3), Svitolinová (4-Ukr.) - Tomljanovicová (Austr.) 4:6, 6:3, 6:4, Badosaová (Šp.) - Šwiateková (6-Pol.) 6:3, 7:6 (7:4).

nyc, mch, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme