Česko má na olympiádě první medaile, vybojovali je kanoista Rohan a šermíř Choupenitch

Fleretista Alexander Choupenitch získal na olympijských hrách v Tokiu bronzovou medaili poté, co si poradil s domácím soupeřem Takahirem Šikinem. Česko tak má po stříbrném kanoistovi Lukáši Rohanovi druhý cenný kov z olympijských her.

Tento článek je více než rok starý.

Tokio (Aktualizováno: 18:39 26. 7. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sedmadvacetiletý brněnský rodák s běloruskými kořeny Choupenitch v Tokiu postupně porazil Španěla Carlose Llavadora, Němce Petera Joppicha a Egypťana Muhammada Hamzu.

V duelu o bronz měl třetí muž z mistrovství Evropy 2018 od počátku navrch, nakonec zvítězil 15:8.

„Mísí se ve mně všechno. Před chvílí jsem brečel, teď se směju. Dal jsem do toho strašně moc, jsem strašně unavený, protože každý ten zápas byl strašně těžký,“ řekl dojatý český fleretista bezprostředně po zápase Radiožurnálu.

„Já jsem úplně všechno změnil. Vyměnil jsem úplně všechno oblečení, vzal jsem si nové triko, nový fleret, napil jsem se jinak vody, šel jsem na jiný záchod,“ popsal svůj rituál před vítězným zápasem o bronz Choupenitch.

Choupenitch po více než sto letech vyrovnal nejlepší olympijský výsledek českého šermu. Češi v historii OH získali dva bronzy, o které se v roce 1908 v Londýně postarali Vilém Goppold z Lobsdorfu a družstvo šavlistů.

jam, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme