Tropické počasí dlouho nevydrží! Meteorologové řekli, kdy se ochladí!

Letní počasí, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

26. července 2021 6:00

Do Česka tento týden opět dorazí tropy. Teploty nad hranici třiceti stupňů ale dlouho nevydrží. Podle Českého hydrometeorologického ústavu se krátce na to ochladí.

Předpověď na pondělí:Přes den oblačno až zataženo, přechodně až polojasno. Odpoledne a večer od jihu místy přeháňky a bouřky, i silné. Ve východní polovině území srážky četnější. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 28 °C, při déletrvající zmenšené oblačnosti až 30 °C, v 1000 m na horách kolem 21 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s. V bouřkách vítr přechodně zesílí.

Předpověď na úterý:Oblačno až zataženo, přechodně až polojasno. Zejména na východě místy, během dne přechodně jen ojediněle déšť, přeháňky nebo bouřky, i silné. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 28 °C, na jihovýchodě až 30 °C. Slabý jihozápadní až západní vítr 1 až 4 m/s v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na středu:Oblačno až zataženo, místy občasný déšť, přeháňky nebo bouřky. Od západu postupně ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 26 až 31 °C, na západě kolem 24 °C. Slabý proměnlivý, během dne přechodně mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na čtvrtek:Jasno až polojasno, odpoledne a večer od severozápadu přibývání oblačnosti a místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 27 až 32 °C, na západě kolem 25 °C. Slabý, během dne mírný jižní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s se bude večer měnit na západní až severozápadní a v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na pátek:Oblačno až zataženo, místy až polojasno. Místy déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 19 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 26 °C, na jihovýchodě a východě kolem 28 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Vyhlídka počasí na víkend:Oblačno až polojasno, přechodně až zataženo a místy déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 17 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 27 °C.

Témata: Počasí Léto