Hlavní obsah

Když ze vztahu vyprchala romantika

Novinky, Eliška Fischerová

S úsměvem na rtech vzpomínáte na dny, kdy vás milovaná polovička potěšila květinou, uvařenou večeří nebo spontánním výletem na vaše oblíbené místo? Pokud se vám po záchvěvech romantiky stýská, nevěšte hlavu. Restartovat romantiku ve vztahu je totiž hračka.

Foto: Profimedia.cz

Restartovat romantiku ve vztahu nemusí být vůbec složité.

Článek

Začátky vztahu se nesou ve znamení romantických výjevů. Partner překypuje sladkými slůvky, dělá, co vám na očích vidí, a leckdy překvapí láskyplným veršem nebo alespoň dojemnou sms zprávou. Bohužel, jakmile skončí líbánková fáze, romantika ze vztahu pomalu, ale jistě vyprchává.

Dokonce se může stát, že po pár letech soužití bude největším důkazem romantiky to, že vás partner vyzvedne z práce autem nebo nezapomene na výročí svatby. Podle sexuální terapeutky Anky Radakovichové ale existuje několik způsobů, díky kterým romantiku ve vztahu posílíte.

Začněte u sebe

V první řadě je důležité, abyste si zametla před vlastním prahem. Pokud po partnerovi chcete, aby se k vám choval romanticky, pak byste mu měla jít příkladem. Není totiž žádným tajemstvím, že partneři zrcadlí své chování. Stejně tak není od věci, když partnerovi řeknete, co vám ve vztahu chybí a jaký druh aktivit vyžadujete.

Proč se nebát společné masturbace s partnerem

Vztahy a sex

„Příliš mnoho žen očekává, že jim partner umí číst myšlenky. Následně jsou na partnera naštvané, protože jim nedopřává to, po čem touží,“ říká sexuální terapeut Chris Donaghue.

Udělejte první krok a překvapte svého partnera něčím nevšedním a romantickým. Je jedno, jestli připravíte večeři při svíčkách, zarezervujete partnerskou masáž nebo si uděláte hezký víkend ve dvou. Podstatné je, že partnerovi připomenete, co znamená slovo romantika.

Naordinujte si rande

Kdy naposledy jste byla na rande? Hádáme, že na začátku vztahu s vaším současným partnerem. Pravdou ale zůstává, že zamilované schůzky nejsou doménou pouze líbánkové fáze vztahu.

Naopak, pokud chcete ve vztahu vzkřísit romantiku, pak je nezbytně nutné, abyste s partnerem dělali aktivity, které ve vás evokují ranou zamilovanost. A právě rande je ideálním nástrojem! V ideálním případě by nemělo jít o jednorázovou událost. Naopak se pokuste, abyste na romantické schůzky chodili pravidelně.

Překážkou nejsou ani děti, které na chvilku může pohlídat babička nebo vaše kamarádka. Sama uvidíte, že romantické schůzky jsou hotovým balzámem na duši.

Nepořádek v bytě může významně narušit romantiku ve vztahu

Vztahy a sex

Čas na romantický film

Možná to zní jako klišé, ale romantické filmy hrají v partnerském vztahu podstatnou roli. Ukazují nám, co je to romantika, a zároveň poskytují „návod“, jak romantiky dosáhnout. Skvělá kombinace pro všechny partnery, pro které je slovo romantika španělskou vesnicí.

„Doporučuji například film La La Land, který vás oba rozpláče a donutí k obejmutí. A přísahám, že po jeho zhlédnutí budete váš vztah rázem romantičtější,“ tvrdí sexuální terapeutka Anka Radakovichová pro Brides.

Samozřejmě existuje i mnoho dalších snímků, ve kterých není o romantické činy a jiskrnou atmosféru nouze.

Flirtování povoleno

„Nikdy nepřestávejte se svým partnerem flirtovat,“ zdůrazňuje Radakovichová a dodává, že flirtování bychom měly vnímat jako součást plnohodnotného partnerského vztahu.

„Jeden z nejčastějších důvodů, proč muži podvádějí své partnerky, je překvapivě to, že chtějí více pozornosti a cítí se opomíjeni,“ říká.

Žhavé léto aneb Okořeňte svůj sexuální život novými dovednostmi

Styl

A jak s partnerem flirtovat? Můžete začít zlehka, a to prostřednictvím lechtivých sms zpráv. Stejně tak můžete svého partnera zahrnovat komplimenty či dvojsmysly. V tomto ohledu záleží pouze na vás, jaké flirtující zbraně vytasíte.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám