Hlavní obsah

Porsche zchladilo naděje fanoušků, údajný hypersport má být fáma

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přímo z automobilky Porsche někdo údajně vynesl na svět velmi zajímavou zprávu – německá automobilka má pracovat na hypersportu, který má být velmi podobný Porsche 911 GT1 z 90. let. Automobilka však tuto informaci popřela.

Foto: Porsche

Porsche 911 GT1

Článek

Zvěsti o vývoji nového hypersportu Porsche s futuristickým vzhledem se objevily v jednom z dílů podcastu Spikes Car Radio od bývalého člena autorského týmu seriálu Seinfeld a fanouška Porsche Spikea Ferestena. Ten uvedl, že o vývoji ví od zaměstnance Porsche, který pro firmu pracuje za mořem. Podle jeho informací už dokonce automobilka na vývoj vybrala peníze od svých VIP zákazníků.

Porsche představuje své nejrychlejší SUV

AutoMoto

„Právě teď, pokud máte zájem, můžete složit zálohu na Porsche GT1. Říká se to. Chystají se to oficiálně oznámit v srpnu. Bude to nový speciální vůz s motorem uprostřed, který bude navazovat na Carreru GT a 918,“ cituje Ferestena australský web Drive.

Ovšem, dost možná to je jen fáma. V návaznosti na jeho slova totiž automobilka přispěchala s vlastním vyjádřením, kterým vše popřela. „Mohu potvrdit, že na žádný automobil tohoto druhu neexistují žádné plány,“ sdělil americkému automobilovému webu Carscoops mluvčí Porsche.

Gratulace s dávkou ironie. Poražený Mercedes-AMG reagoval na rekord Porsche

AutoMoto

Je nicméně stále otázkou, odkud se neověřená informace vzala a na jak velké pravdě se zakládá. Jisté je ovšem jedno. Pokud by Porsche skutečně pracovalo na silniční verzi hyperauta se vzhledem modelu GT1, byla by to velká senzace. Původní GT1 totiž pochází z roku 1997 a vzniklo proto, aby závodilo v kategorii GT1. V homologační silniční verzi je dnes jedním z nejvzácnějších a sběrateli nejžádanějších modelů značky.

Foto: Porsche

Porsche 911 GT1

Porsche už žádný hypersport nevyrábí od roku 2015, kdy byla oficiálně ukončena produkce modelu 918 Spyder. V roce 2020 firma potvrdila vývoj nového závodního prototypu, který by se měl později účastnit série závodů pro elektrifikované vozy, které se ostatně objeví i na Le Mans. Vůz by měl podle posledních informací vážit asi 1000 kg a mít motor o síle asi 500 kW (680 koní).

Reklama

Související témata:

Související články

Porsche 911 přijíždí ve verzi GTS

Aktuální generace ikonického sportovního vozu ze Stuttgartu se dočkala dalšího rozšíření nabídky. Verze GTS tradičně vyplňuje nevelkou mezeru mezi „běžnými”...

Výběr článků

Načítám