Zbavte se pavouků v domě jednou provždy. Poradíme vám, jak na to

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
Pavouk
Zdroj: Shutterstock

Pavouci mohou být v domácnosti a ve vaší blízkosti nežádoucí. I když nemusí na vašem majetku způsobit tolik škody jako někteří škůdci, mohou být otravní a v některých případech i nebezpeční. A přesně proto se lidé snaží najít způsoby, jak udržet pavouky daleko od svých domovů.

Existují chemikálie a pesticidy, které mohou pomoci při hubení pavouků. Tyto produkty jsou však často nebezpečné pro vaši rodinu a domácí mazlíčky a zároveň nejsou šetrné k životnímu prostředí. Někteří tvorové, které máte doma, totiž mohou být důležití.

Pavouci musí z domu!

Dobrým způsobem, jak zabránit pavoukům dostat se do vaší domácnosti, je zajistit, abyste v okolí svého domu neměli prostředí, které by je přitahovalo. Pavouci často staví své domovy venku v rostlinách, hromadách listí a na tmavých nerušených místech.

Popřemýšlejte také nad tím, zda máte dobře utěsněna všechna místa ve vaší domácnosti. Zkontrolujete podlahové lišty, dveře a okna a ujistěte se, že jsou těsně uzavřena bez jakýchkoli mezer.

Pokud se chcete ve svém domě zbavit pavouků, ale nechcete používat nebezpečné chemikálie, nezoufejte. Existuje celá řada bylin a éterických olejů, které můžete použít k odstranění pavouků.

Nejlepší jsou eukalyptové, levandulové, mátové, skořicové, citrusové nebo cedrové oleje, které zabijí pavouka při kontaktu. Vezměte jeden z těchto olejů nebo vytvořte směs z několika z nich a udělejte si vlastní domácí sprej, který s pavouky zatočí.

Namíchejte si vlastní směs na odpuzování pavouků

K boji s pavouky můžete použít také různé suché plody. Umístěním kaštanů nebo vlašských ořechů kolem vašeho domova, pod nábytek nebo na parapety můžete udržet pavouky daleko od vaší domácnosti.

Možná se u vás doma pavouci nepřemnožili, ale tu a tam si nějakého toho pavouka všimnete. V takovém případě můžete pavouka zabít botou nebo novinami. Pokud se vám však nelíbí myšlenka zabít pavouka, popadněte prázdnou nádobu a pavouka přiklopte. Pod nádobu zasuňte papír, otočte ji a pavouka odneste ven.

Při boji s pavouky můžete vyzkoušet také vinný ocet. Octový sprej poslouží jako organická ochrana před nezvanými návštěvníky, zejména pavouky. Smíchejte stejný díl octa a vody a směs nalijte do rozprašovací láhve. Potom směs nastříkejte po celém domě a pavouci k vám už nezavítají!

Zdroj: Bug Tech
Autor: Štěpán Pacík


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články