Hlavní obsah

Svatební šaty z dílen světoznámých módních návrhářů

Svatební šaty ani letos nechyběly na přehlídkách toho nejlepšího ze světa módy na pařížském týdnu módy. Podívejte se s námi na ty nejzajímavější z nich.

Foto: Profimedia.cz

Svatební šaty od Zuhaira Murada

Článek

Jednou z nejočekávanějších módních prezentací je každou sezonu jednoznačně přehlídka libanonského návrháře Elieho Saaba. Jeho večerní šaty jsou často k vidění na červených kobercích v Hollywoodu a jeho svatební šaty volí pro svůj výjimečný den celebrity a movité ženy po celém světě.

Jeho návrhy jsou známé svou propracovaností, dokonalým provedením a zdobností. Všechny tyto prvky se promítly i do aktuální kolekce, která zahrnovala nejen večerní šaty, ale také nákladné svatební róby.

K vidění byly zejména velkolepé šaty s rozšířenou sukní, zdobené krajkou, třpytivými kamínky, flitry či jinými zdobnými prvky. Klasickou bílou barvu nahradily odstíny šampaňského, které působí na pleti lichotivěji. Nechyběly ani modely v odstínu slonové kosti, které se hodí zejména pro ženy zimního typu se světlou pokožkou a tmavými vlasy.

Foto: Profimedia.cz

Elie Saab

Foto: Profimedia.cz

Elie Saab

I když jsou přehlídky Haute Couture zejména o velkých večerních šatech, návrháři často končí přehlídky alespoň jedním návrhem svatebních šatů. To byl i příklad dalšího libanonského návrháře Zuhaira Murada. Jeho tvorba je stejně jako ta Elieho Saaba plná nákladných zdobných šatů, které své uplatnění hledají nejčastěji na území Středního východu.

Svatební inspirace z dílny Elieho Saaba

Styl

Muradův svatební model připomínal výjev z královské svatby. Klasický korzetový živůtek s rozšířenou sukní zdobila kombinace zlaté a stříbrné výšivky, které dodaly na plasticitě různě velké kamínky. Ukázkou dokonalého zpracování jsou pak rukávy poskládané ze sítě kamínků.

Foto: Profimedia.cz

Zuhair Murad

Cestou střídmé elegance se vydal módní dům Chanel, který rovněž zakončil přehlídku krásnou svatební róbou. Jednoduchému splývavému modelu vévodily balonové rukávy, lodičkový výstřih a zvýrazněný pas.

Celý model pak ozvláštňoval nápaditý klobouček se závojem, které zdobilo různobarevné seskupení flitrů.

Foto: Profimedia.cz

Chanel

V případě, že je vám bližší umírněnější styl svatebních šatů, který je vhodný například na ceremonie v prostředí radnic, pak možná naleznete inspiraci v kolekci Haute Couture módního domu Fendi.

Značka tentokrát vsadila na autentické modely, kterým vévodila praktičnost, nápaditost, ale také pohodlnost. Nechyběly klasické řasené šaty v délce po kotníky, které nechají báječně vyniknout svatebním botám, ale také různé alternativy svatebních kostýmků.

Foto: Profimedia.cz

Fendi

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související články

Jaké trendy vládnou letošním svatebním šatům

Čeká vás v létě svatba? Pak je nejvyšší čas začít vybírat vaše svatební šaty. Letošnímu roku vládnou výrazné rukávy, odhalená záda, ale také peří či neobvyklé...

Svatební inspirace z dílny Elieho Saaba

Svatební šaty od Elieho Saaba jsou snem, který se splní jen malému procentu žen. Tento libanonský návrhář, proslulý svými opulentními a zdobnými modely, je...

Výběr článků

Načítám