Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Hana Lipovská oznámila kandidaturu za stranu Lubomíra Volného. Povede kandidátku na Pardubicku

Česko

  10:29
Praha - Radní České televize Hana Lipovská přijala kandidaturu do Poslanecké sněmovny za stranu Lubomíra Volného. Povede kandidátku v Pardubickém kraji, potvrdila to webu iDNES předsedkyně Volného bloku Jana Volfová. Detaily Lipovská oznámí na pondělní tiskové konferenci.

Radní ČT Lipovská radikálně změnila vzhled. Její nové foto ukázala na Facebooku Jana Bobošíková

“Je to výborná odbornice, která by byla bezesporu ozdobou každé kandidátní listiny,“ uvedla pro server iDNES.cz předsedkyně Volného bloku Jana Volfová. Hana Lipovská se tak stane další výraznou tváří konzervativně-pravicové strany Volného Bloku, která se bude v říjnových volbách ucházet o hlasy voličů. Mimo hlavní tvář partaje poslance Lubomíra Volného kandiduje například v jihomoravském kraji zpěvačka Ilona Csáková nebo v Praze bývalá politička a blízka spolupracovinice Lipovské Jana Bobošíková.

Brno, 10.9. 2017 - Hana Lipovská, ekonomka FOTO: MAFRA - ANNA VAVRÍKOVÁ
Lubomír Volný. Poslanecká sněmovna Praha. (26.brezna 2021)

Lipovská své politické ambice nedávno naznačila v rozhovoru pro server Lidovky.cz. „Otevřeně říkám, že mám několik nabídek na poměrně vysoce volitelná místa na kandidátkách,“ uvedla minulý týden radní České televize. Naznačila dále, že zamýšlí úzce spolupracovat právě s kolegyní Bobošíkovou.

Lipovská podala trestní oznámení na šéfy České televize a firmy Médea. Důvod nesdělila

Hana Lipovská na sebe během svého působení v radě ČT připoutala velkou pozornost, především kvůli její hlasité kritice současného vedení. Ředitele Petra Dvořáka radní opakovaně obvinila ze střetu zájmů, ten na ní v květnu podal trestní oznámí. V médiích se spekuluje, že se Lipovská snaží o jeho odvolání.

Do Rady ČT Lipovskou nominovala Česká biskupská konference (ČBK). Její předseda Jan Graubner počátkem května vyzval Lipovskou k rezignaci, protože podle něj její činnost v radě vyvolává dojem, že hájí zájmy některých konkrétních skupin a osob. Za radní se naopak postavil kardinál Dominik Duka.

Autoři:

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...