Možná si toho všimnou i čeští turisté, kteří letos v létě zavítají do Norska. Pokud se nalodíte na trajekt přes některý z četných fjordů, tak vám bude něco chybět – hukot motoru a čoud z komína. Norové používají čím dál větší počet elektrifikovaných trajektů a podle vládních údajů je země domovem pro tři čtvrtiny z 274 lodí na světě, které plně nebo alespoň částečně pohánějí baterie.

Norové jsou lídry v zavádění elektroaut a teď i lodí. I v HN jsme psali o zavádění první bezosádkové nákladní elektrické lodi. Jako by si svým způsobem chtěli vykoupit, že bohatství země je v posledních dekádách postaveno na těžbě ropy a plynu.

Budoucnost postavená na očekávané proměně ekonomiky závislé na fosilních palivech v něco modernějšího a udržitelnějšího bude podle všeho i tématem zářijových parlamentních voleb. V nich se bude po dvou termínech znovu ucházet o post premiérky konzervativní politička Erna Solbergová.

V nedávném rozhovoru pro deník Financial Times Solbergová odmítla, že by chtěla nějak urychlovat odchod od ropy a plynu. „Tahle velká změna stejně nastane, ale není naším cílem ji politicky urychlovat,“ řekla Solbergová.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se