Komik Ricky Gervais bojuje proti pokusům na psech. Jsou hrůzné, šokuje mě to, říká

Magazín Magazín
26. 7. 2021 17:07
Ricky Gervais veřejně podpořil kampaň odsuzující pokusy na zvířatech ve Velké Británii. Komik, filmař a aktivista lobbuje za to, aby vláda zařadila laboratorní zvířata do zákona o dobrých životních podmínkách zvířat.
Ricky Gervais
Ricky Gervais | Foto: Shutterstock

Gervais je známý svou láskou ke zvířatům, a zejména psům. Není proto takovým překvapením, že se rozhodl veřejně propagovat kampaň za záchranu zvířat určených k laboratorním experimentům.

Kampaň doprovázaly protesty na "tovární farmě" MBR Acres v hrabství Cambridgeshire, kde jsou chovány až dva tisíce psů ročně, kteří jsou posíláni na toxikologické testy po celé zemi. Aktivisté tvrdí, že viděli pracovníky laboratoře, jak chytají psy za krk a cpou je do přepravek.

"Opravdu mě šokuje, když se se dozvídám, že tisíce krásných bíglů jsou chovány přímo zde, v klidu britského venkova, pro bolestivé a děsivé toxikologické pokusy, které nyní prokazatelně zcela selhávají i při hledání léčebných postupů a léků pro lidi," uvedl Gervais podle listu The Independent.

Gervais spolupracuje s hercem Peterem Eganem, který propaguje petici usilující o změnu zákona. "Laboratorní zvířata musí být zahrnuta do zákona o ochraně zvířat, aby se zakázaly hrůzné pokusy na psech a dalších zvířatech," tvrdí herci.

V první polovině klipu se Gervais za tónů klavíru vyznává ze své lásky k čtyřnohým domácím mazlíčkům, zatímco druhá část ukazuje dramatické záběry z laboratoří, kde psi podstupují experimenty.  

Aktivisté, kteří chovné místo monitorují, tvrdí, že psi často musí snášet násilné krmení chemikáliemi nebo vdechování pesticidů. Laboratoř tvrdí, že pokusy probíhají pod dohledem expertů, jsou mírné a slouží i k vývoji vakcín pro lidi. 

 

Právě se děje

Další zprávy