Miloš Zeman na TV Nova a mrknutí na Raye Korantenga během rozhovoru

Miloš Zeman na TV Nova a mrknutí na Raye Korantenga během rozhovoru Zdroj: Reprofoto TV Nova

Ruskýá ministr zahraničí Sergej Lavrov.
Ruskýá ministr zahraničí Sergej Lavrov.
Vratislav Mynář při rozhovoru pro Blesk.
Vratislav Mynář při rozhovoru pro Blesk.
Vratislav Mynář při rozhovoru pro Blesk.
23
Fotogalerie

Když dva dělají totéž, není to vždy totéž aneb Osudová různorodost politické reality

Připomeňme, že v kalendáři se psal 21. červenec 1969, když na povrch Měsíce vstoupil poprvé v dějinách lidstva člověk, americký astronaut Neil Armstrong se slovy: „Je to malý krok pro člověka, ale velký skok pro lidstvo!“

 

Nezapomeňme, že chyběl jen měsíc do prvního výročí, kdy na území naší země vstoupila podruhé v novodobých dějinách okupační vojska, Rudá armáda a vojska satelitních zemí s heslem: „Se Sovětským svazem na věčné časy a nikdy jinak!“

Pamatujme na to, až se v kalendáři bude psát 8. a 9. října 2021!

Českou mutaci ruského portálu Sputnik, jinak reinkarnaci sovětského legendárního Rádia Jerevan prozářil veselými historkami ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov. „My nemáme velmocenské ambice, i když by někdo tvrdil opak. Nemáme mesiášský zápal, s nímž se západní kolegové snaží rozšířit po planetě demokratickou agendu. Dávno jsme pochopili, že zvnějšku vnucené modely rozvoje nevedou k ničemu dobrému. (sic!) Prezident Putin v reakci na ultimátum Západu zdůraznil, že červené hranice ve vztazích s partnery určujeme my, přičemž budeme hájit své názory na světový pořádek i to, jak je nutné rozvíjet mezinárodní vztahy!“

No, vida šídlo v pytli! Svými slovy vyvolal v zemích bývalého východního bloku bouři smíchu a v bývalých sovětských republikách došlo i k řadě perforací bránic. Slovní komika Lavrova v kontrastu s kamenným výrazem jeho botoxového lívance odepsané subrety je prostě skvělá! Český divák je díky bonmotům domácího Mistra a jeho performancím formátu Aligátor zvyklý na leccos.

Když ale Sergej svůj kultovní stand up „Král Lavrov má oslí uši“ doplní kupletem „Krym sem, Krym tam, nám už je to všechno jedno!“ či malajskou lidovou „Padalo letadlo, padalo zvysoka“, bledne lesk i hvězd Na stojáka, jakými jsou Miloš Knor, Lukáš Pavlásek, Petr Vydra či Adéla Elbel.

Kancléř Vratislav Mynář získal v loňském roce k dvoumilionovému platu odměny ve výši 800 tisíc. Kancelář prezidenta republiky k tomu uvedla: „Mimořádné odměny byly kancléři Vratislavu Mynářovi přiznány za aktivní, vysoce kvalifikovaný přístup při plnění mimořádných úkolů i za plnění časově náročných úkolů souvisejících s programem prezidenta republiky a organizačním zajišťováním tohoto programu. Podepsán kancléř Vratislav Mynář.“

Zoologická zahrada Praha zprávu o náročném programu Miloše Zemana potvrdila na tiskové konferenci informací, že jeden ze tří lenochodů dvouprstých v zahanbení nad prezidentovou aktivitou spáchal sebevraždu rozeběhnutím proti zdi. Zbývající dva lenochodi jsou prý dosud v běhu, stejně jako zbývající aktivity Miloše Zemana.

Poslanci rozpočtového výboru schválili pro Správu Pražského hradu finanční injekci ve výši 200 milionů na krytí ztrát způsobených pandemií covidu.

„Došlo k zastavení výnosů ze vstupného a pronájmů, Hrad byl při vlně covidu osm měsíců zavřen,“ uvedl kancléř Vratislav Mynář, „a tržby tak činily pouze 13 milionů z plánovaných 290 milionů.“

 Vypočítal i ztrátu dalších 9 milionů, z toho 8 milionů na nákup 5 000 ks desetilitrových balení dezinfekce Merida Stripet Plus k odstranění vosku z dlažby III. nádvoří Hradu po prezidentově pietě a 1 milion na zajištění vyšší kybernetické ochrany Hradu, která do budoucna zabrání opakování kybernetických útoků hackerů z Alabamy (USA) na prezidentův počítač dětským pornem. 

Rada Evropy žádá bezodkladné, důkladné a nezávislé šetření smrti Roma Stanislava T. v Teplicích, který zahynul po policejním zákroku po jeho předcházející rvačce. Agresivního muže po zpacifikování převzali záchranáři, kterým v sanitce zemřel. Podle pitevní zprávy na jeho smrti nemá vinu zákrok, ale množství drog v těle. Přesto lidé na sociálních sítích přirovnávají tuto událost k smrti Američana George Floyda. Tomu klečel asi devět minut policista Dereck Chauvin na krku, i když ho muž upozorňoval, že nemůže dýchat. Chauvin byl soudem usvědčen z vraždy a nyní čeká na výši trestu.

„Žádný český Floyd! Zákrok proti recidivistovi, který pod vlivem omamných a psychotropních látek demoloval auta a nedbal výzev policistů, proběhl v souladu se zákonem a nemá souvislost s úmrtím zemřelého. Potvrdila to soudní pitva,” brání se česká Policie na Twitteru. „Zásah nešlo provést jinak, neboť muž byl pod vlivem drog nebezpečný, se sníženým prahem bolesti. Na povolení sevření reagoval zvýšenou agresivitou, napadl policistu a hrozilo zranění jeho i policisty,“ uvedl náměstek policejního ředitele Zbyněk Dvořák. Případ „něžného obra“ Floyda začal proto Zpětné zrcátko zajímat víc do hloubky a dalo se do shánění informací za mořem.

Josef Mašín, legenda protikomunistického odboje, v rozhovoru pro Reflex „Amerika, kterou jsme znali, přestala existovat“ k tomu řekl: „Floyd, něžný obr? Kariérní zločinec, narkoman, dealer a otec mnoha dětí s mnoha ženami, o které se stará sociálka. Při ohledání bylo zjištěno, že měl v krvi třikrát víc metamfetaminu, než je smrtelná dávka. Klečení na krku jako donucovací prostředek je způsob, který se vyučuje v policejní škole. Přestože mu ten policajt na krku klečel dlouho, příčinou smrti nebyl zákrok, ale drogy. Mimochodem byl Floyd recidivista, který těsně před událostí vyšel z vězení po pěti letech za to, že mířil těhotné ženě na břicho pistolí a vyhrožoval, že jí zastřelí dítě, nedá-li mu na drogy…

Trestní oznámení podané advokátem rodiny zemřelého v Teplicích je na neznámého pachatele, ale směřuje proti dvěma policistům, kteří jej zaklekli asi na čtyři minuty a ani jeden z nich při tom neměl obě ruce v kapsách jako Chauvin. Ostrý zákrok byl na místě v obou případech.

Zpětné zrcátko mělo možnost oba zákroky podrobně zhlédnout a domnívá se, že příčinou smrti je v zaoceánské kauze oprávněná tvrdost na začátku, v kombinaci s pozdější arogancí, proto má pravdu soud. V případě českém sehrála po správně razantním zákroku roli zřejmě nezkušenost a neobratnost a i zde by měl rozhodnout soud. Kde jsou ale hysteričtí aktivisté u nás i ve světě, ptá se Zpětné zrcátko? Budou muset bílí na olympiádě v Tokiu klečet na obou kolenou? Tentokrát i ve jméně GLM – Gypsy Lives Matter?

Video placeholde
Zákrok policistů, při kterém zaklekli na muže pod vlivem drog. Ten později v sanitce zemřel • Facebook

V časopise Pestrý týden se 22. července 1927 poprvé objevila postavička Ondřeje Sekory „Ferda Mravenec“ v komiksovém příběhu o opilém mravenci. Tehdy ještě postavička nebyla určena dětem a neměla puntíkovaný šátek.

Na Letenské pláni se 25. listopadu 1989 objevila Ferdova stejně opilá a dodnes dětem nepřístupná reinkarnace v estrádním výstupu. Tehdy také bez puntíkovaného šátku, zato s chcíplým bobrem na hlavě. Obě postavy ovlivnily náš život a společnost víc, než je vhodné. Dvacet let po narození se z veselého Ferdy Mravence stal nechutný propagátor komunistického režimu s puntíkovaným šátkem. Pít přestal...

Třicet let po zjevení se z původní sarkastické reinkarnace stal nechutný propagátor komunistických režimů bez chcíplého bobra na hlavě, zato v pyžamu. Pít nepřestal.

A to je vše, co jsem dnes zahlédl ve Zpětném zrcátku, váš Vladimír Mertlík