Hlavní obsah

Hygienici ukončili tábor u Písku. Děti měly zažívací potíže

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Písek

Hygienici museli v neděli předčasně ukončit akci se sportovním zaměřením pro děti na Písecku. Celkem 101 dětí z celé republiky a jedenáct vedoucích odjelo předčasně domů. U 31 dětí se během pobytu objevily zažívací potíže.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„První příznaky – bolesti hlavy, únavu a zvracení – začalo mít několik dětí ve čtvrtek večer, do druhého dne přibyly další. Hned v pátek jsme na místě nařídili potřebná protiepidemická opatření včetně úklidu a dezinfekce prostor. Osm dětí opustilo zotavovací akci a odjelo domů, dvanáct dětí bylo na izolaci a příznaky odezněly. Během víkendu se problémy objevily postupně ještě u dalších jedenácti dětí. Klinicky byly prakticky totožné – šlo o zvracení bez průjmu,“ uvedla ředitelka odboru hygieny dětí a mladistvých KHS (Krajské hygienické stanice) Jihočeského kraje Marie Nosková.

Hygienici se o potížích na táboře dozvěděli v pátek. „Okamžitě jsme provedli epidemické šetření na místě a současně kontrolu stravovacího sektoru a ostatního provozu tábora.

Kvůli koronaviru zavřeli už desítku letních táborů

Domácí

K dispozici bohužel nebyly vzorky jídla z předešlého dne, tedy čtvrtečního oběda a svačiny. Byl odebrán biologický materiál personálu kuchyně, který byl bez klinických potíží, bez známek kožních lézí a podobně. Na výsledky mikrobiologického vyšetření ještě čekáme,“ doplnila ředitelka KHS Jihočeského kraje Kvetoslava Kotrbová.

Akci hygienici ještě v neděli ukončili a všechny nemocné děti ještě předtím odjely i s rodiči do domácího léčení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám