Senzace je na světě. Vondroušová vyřadila z olympijského turnaje hvězdu Ósakaovou

Pořadatele olympijských her v japonském Tokiu v úterý trápí déšť, jenž tak přerušil několik zápasů tenisvého turnaje, ne však ty, které se hrají na centrálním kurtu, který má zatahovací střechu. Právě tam také nastoupila ke svému duelu 3. kola česká tenistka Markéta Vondroušová, jejíž soupeřkou byla domácí hvězda a zároveň světová dvojka Naomi Ósakaová. To byl také jediný úterní český úspěch v singlovém turnaji. Poté, co se počasí umoudřilo, nezvládly své zápasy tenistky Barbora Krejčíková, Karolína Plíšková a ani jediný mužský český zástupce Tomáš Macháč, jenž nestačil na Diega Schwartzmana. V deblovém turnaji pak skončila Karolína plíšková s Markétou Vondroušovou, zab to dál postupují deblové světové jedničky Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou.

Vondroušová potvrdila, že se v Tokiu českým tenistkám daří a do duelu vstoupila úžasně, když v prvním setu pokořila svou soupeřku jasně 6:1. Druhý set pak vyhála 6:4 a postoupila tak do čtvrtfinále.

Konečný výsledek:

Dvouhra, ženy - 3.kolo:

Vondroušová - Ósakaová 6:1, 6:4

Související

Linda Nosková

Nosková se postarala o největší senzaci na Australian Open. Ve 3. kole vyřadila světovou jedničku

Na prvním grandslamu sezóny Australian Open už nebude pokračovat ženská světová jednička, Polka Iga Šwiateková. Čtyřnásobnou grandslamovou šampionku totiž dokázala česká reprezentantka Linda Nosková ve 3. kole tohoto turnaje v Melbourne vyřadit, když po dvou hodinách a 22 minutách vyhrála po třech setech 3:6, 6:3 a 6:4. Jde o životní triumf pro teprve devatenáctiletou rodačku ze Vsetína, pro kterou se jedná o vůbec premiérovou účast na Australian Open mezi seniorkami.

Více souvisejících

tenis Markéta Vondroušová (tenistka) Olympijské hry 2021 (Tokio) olympiáda

Aktuálně se děje

před 18 minutami

před 48 minutami

před 52 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Aktualizováno včera

Vláda schválila novelu zákona o zbraních, která reaguje na střelbu na FF UK

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy