Češi na olympiádě: Perušič svádí boj s časem, jeho děda získal v Tokiu medaili

Ondřej Perušič se se svým parťákem Davidem Schweinerem úspěšně kvalifikoval a vydal na první olympijské hry v kariéře. Jenže v Tokiu na něj čekalo nemilé překvapení. Vyšel mu totiž pozitivní test na onemocnění COVID-19. Stále však žije naděje, že se někdejší florbalista her dočká, i když je čím dál tím menší.

Ondřej Perušič (26 let), beachvolejbal

  • Datum a místo narození: 26. září 1994, Praha
  • Výška a váha: 192 centimetrů, 90 kilogramů
  • Stav: svobodný
  • Trenér: Andrea Tomatis
  • Účast na olympiádě: –

Ondřej Perušič byl druhým nakaženým z české výpravy, což odhalil test krátce po příletu už nechvalně známého vládního speciálu do Tokia. Ihned zamířil do izolace a bylo jasné, že olympijská premiéra po boku Davida Schweinera je ve vážném ohrožení. Čeští beachvolejbalisté už přišli na hrách o první zápas, protože Perušič i při kontrolním přetestování zůstal ve stavu nakažených.

Nyní tak svádí boj s časem a doufá, že už dále bude jen negativní, aby mohl ve čtvrtek nastoupit a přece jen se Schweinerem okusit atmosféru pod pěti kruhy.

Shodou okolností právě v Tokiu zažil olympiádu jeho děda Boris Perušič, rodák z chorvatského Záhřebu, který na hrách v roce 1964 reprezentoval v klasickém šestkovém volejbalu Československo. A nevracel se s prázdnou – se svými týmovými kolegy vybojoval stříbrnou medaili.

Ondřej Perušič dlouho kmital mezi beachvolejbalem a florbalem, ve kterém to dokonce dotáhl do juniorské reprezentace. I přes velký potenciál v halovém sportu, který provozoval v barvách Sparty Praha, u něj nakonec zvítězil písek. A rozhodně to nebylo špatné rozhodnutí. Se svým parťákem letos vyhráli prestižní turnaj Světové série v Dauhá, předloni na mistrovství Evropy skončili pátí.

Jeho vášní jsou šachy, zároveň se nijak nefláká ani ve vzdělávání – studuje totiž práva.

Tagy:
Evropa Tokio Olympijské hry beachvolejbal olympijské hry Světová série Záhřeb sport Praha koronavirus Letní olympijské hry v Tokiu 2021 Ondřej Perušič David Schweiner olympijský profil Boris Perušič