Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Čas i umístění jsou neuvěřitelné, smála se po finále Seemanová

Barbora Seemanová po skvělém výkonu obsadila ve světové konkurenci šesté místo. Co víc, svůj výkon na kraulařské dvoustovce ozdobila dalším výrazným vylepšením národního rekordu, a to až na hodnotu 1:55,45. Po závodě česká plavkyně jen zářila. 

Barbora Seemanová
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

"Strašně jsem si to užila," říkala Seemanová po finále v rozhovoru pro Českou televizi. "Šla jsem do toho s tím dát do toho maximum, a to se povedlo. Čas je úplně neuvěřitelný, takže jsem moc ráda a spokojená," usmívala se česká závodnice, která jako první po 21 letech reprezentovala Českou republiku v olympijském finále.

Vlastní český rekord posunula na 1:55,45 sekundy. "Sedlo to, ale bolelo. U tohohle času by bylo něco špatně, kdyby to nebolelo. Bylo to super. Věděla jsem, že první stovku musím brzdit, že to nemůže být rozjeté jako předevčírem, ale ani jako včera. Snažila jsem se to nějak vykombinovat a jsem ráda, že se to povedlo, když koukám na ty časy," popsala.

Z bazénu vylezla sama. "Už to bylo na hraně. Myslím si, že ta radost, jakou z toho mám, tak to mě trošku dokopalo, abych se tam úplně nekoupala a vylezla. Ale bylo to na krev, jsem úplně vyšťavená," poznamenala dvojnásobná vítězka z mládežnické olympiády v roce 2018. Tam tehdy ke zlatým medailím na padesátce a stovce přidala na dvoustovce bronz.

Od toho velkého olympijského ji dnes dělilo tři čtvrtě sekundy. Jednadvacetiletá Seemanová doufá, že v posouvání svých časů bude pokračovat dál. "Asi to nemusí být hned pod 55, nějaký pátek bych si tu 55 chtěla nechat, abych to pak neměla moc těžké překonávat. Věděla jsem, že nemám na to jet tu 53 ani 54. Postupujeme pořád v nějakých hranicích, na které mám a na které trénujeme," uvedla.

Na zlatou Australanku Titmusovou ztratila bezmála dvě vteřiny. Pro evropskou šampionku je ale šestá příčka velkým úspěchem. "Věděla jsem, že to bude hodně bolet, a ne jako v posledních závodech, kdy jsem byla docela v pohodě. Snažila jsem se držet s nimi, protože jsem věděla, že pokud pojedu s nimi, bude to skvělý čas. To se povedlo," řekla.

"Skončit šestá je úplně super a doufám, že si to za tři roky zopakuju. A třeba holky potrápím ještě o trochu víc," přeje si jednadvacetiletá plavkyně, pro níž je tokijská olympiáda už druhými Hrami v kariéře. V Japonsku se ještě ve středečních rozplavbách představí na poloviční trati, tedy kraulařské stovce.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články