Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Panenka je před odvetou s Rapidem rozpolcený. Sparta vyhraje 2:1, říká

Už dlouho ve Vídni nežije, ale přesto je tam stále populární. "Poznávají mě i lidi na ulici a čím blíž jsem stadionu Rapidu, tím jich je víc," vysvětluje muž, jehož bělehradská penalta v roce 1976 přinesla tehdejšímu Československu titul mistrů Evropy a jemu nesmrtelnost. Teď je ale Antonín Panenka rozpolcený, protože v 2. předkole Ligy mistrů hraje vídeňský Rapid, v jehož dresu prožil slavné časy, se Spartou.

Antonín Panenka
zdroj: ČTK

"Hrál jsem tam před pětatřiceti lety, ale vždycky, když do Vídně přijedu, tak se tam cítím dobře. Lidi si mě pořád pamatují, a to je příjemné," říká mistr přesných přihrávek s virtuózní kopací technikou, který byl hostem svého bývalého klubu na prvním zápase proti pražskému celku, jenž v rakouské metropoli prohrál 1:2.

Komu bude slavný záložník fandit ve středeční odvetě v Praze na Letné? "V Rapidu jsem hrál, ale Spartu mám taky rád a musíme fandit českým klubům. V hlavě si to srovnávám tak – ať si to ti kluci ukážou na hřišti sami," předkládá svůj pohled na odvetu 2. předkola lukrativní soutěže.

Tip na výsledek před prvním zápasem mu vyšel. "Ve Vídni jsem říkal, že to bude 2:1, i když první poločas tomu moc nenasvědčoval. To byla Sparta lepší, ale pak se to obrátilo," vzpomněl bývalý hráč pevně spjatý také s vršovickým Ďolíčkem a dresem Bohemians.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta je před Rapidem kompletní, trénovala i penalty

"Předpokládám, že Sparta půjde za vítězstvím a bude chtít dát aspoň ty dvě branky, které potřebuje. Rapid bude nejspíš vycházet ze zabezpečené obrany a může mít hodně nepříjemné brejky, což může být rozhodující," uvažuje nahlas.

Odkazuje na chyby v obraně, kterých se sparťané stále ještě nezbavili. "Ty byly vidět i v zápase s Olomoucí (3:2) a Sparta si bude muset dávat pozor, aby toho Rapid nevyužil," varuje pražský celek, který podle něho v odvetě vyhraje také 2:1.

Potom by se prodlužovalo. Tentokrát by na to nemělo vliv ani zrušení výhody gólů na soupeřově hřišti v pohárech. "Ta změna mi přijde dobrá. Teď je to spravedlivější – poctivější," říká Panenka.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články