Slovensko se stále nevzpamatovalo z náhlé smrti legendárního humoristy, kterého 18. července přímo na jevišti za hromového potlesku po odzpívané písni zradilo srdíčko. Lid na jednoho z nejvýznamnějších umělců nadále vzpomíná prostřednictvím jeho hudby, nezapomenutelných filmových rolí nebo nezveřejněných rozhovorů, jež postupně vyplouvají na světlo světa.

V jednom z vůbec posledních rozhovorů pro slovenský magazín ZRNKÁ se Lasica například rozpovídal o oslavě svých 80. narozenin, která proběhla před vypuknutím koronavirové pandemie v březnu loňského roku. „V divadle jsme měli koncert Bylo nás 11. Byla to milá oslava, přišla i paní prezidentka, což mě velmi příjemně překvapilo,“ cituje jeho slova server Pluska.sk.

Skladatel v rozhovoru dále přiznal, že první vlna pandemie byla pro divadlo, v němž působil, téměř likvidační: „Nemáme státní podporu a jsme závislí na sponzorech, kteří se do podpory umění nehrnuli, což je pochopitelné,“ posteskl si.

Lasica nucenou pauzu věnoval především tvorbě. Napsal zhruba 20 nových písní, pro sebe i ostatní. „Poslední text jsem napsal pro Dorotu Nvotovou a jmenuje se V daždi. O koroně zatím písně nevznikají. Ale i to přijde.“ Tři dny po jeho skonu vypustil Marián Čekovský do světa Lasicovu „posmrtnou“ skladbu jménem Anděl.

Magazínu se Lasica svěřil i se svým největším životným úspěchem. „…že se mi podařilo dosáhnout toho, po čem jsem toužil - bavit obecenstvo,“ přiznal láskyplně. Nebyl to však jeho jediný sen. „Toužil jsem plout do Ameriky na lodi. Ale už netoužím,“ opustila humoristu na stará kolena dobrodružná nálada.

VIDEO: Poslední poklona Milana Lasici (†81): Video z posledních vteřin před smrtí

Video
Video se připravuje ...

Poslední poklona Milana Lasici (†81): Video z posledních vteřin před smrtí Pluska.sk

Fotogalerie
102 fotografií