Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Tažení Siniakové s Krejčíkovou čtyřhrou bude medailové. Češky postoupily do finále

Domů odjedou s medailí. Teď jen zjistit s jakou. Český pár Kateřina Siniaková, Barbora Krejčíková zvládly semifinálový duel čtyřhry, když porazily duo Veronika Kuděrmetovová, Jelena Vesninová, které startuje pod vlajkou Ruského olympijského výboru, 6:3, 3:6 a 10:6 a zahrají si finále.

Češky při své premiéře pod pěti kruhy zvládly třetí super tie-break za sebou a oplatily soupeřkám vyřazení ve čtvrtfinále Wimbledonu. Ve finále se střetnou se Švýcarkami Viktorijí Golubicovou a Belindou Bencicovou, která Krejčíkovou v japonské metropoli porazila v osmifinále dvouhry.

"V neděli to bude další těžký zápas a bude proti nám stát někdo, kdo ušel stejnou cestu jako my. Bude to zase náročný, necháme tam všechno. Chtěly bychom dovézt zlato, kéž by to vyšlo, ale je to hrozně daleko. Je ale fajn, že dovezeme aspoň jednu medaili," řekla Krejčíková.

První set vyzněl díky brejku v šestém gamu lépe pro Krejčíkovou se Siniakovou, ve druhém se totéž podařilo Ruskám. V rozhodujícím super tie-breaku Češky zásluhou skvělého servisu ani jednou neprohrávaly, dostaly se až do pětibodového vedení a po hodině a půl proměnily třetí mečbol. Vesninová neobhájí zlato z Ria, které získala po boku Jekatěriny Makarovové.

V dnešním utkání se neopakovala situace z letošního Wimbledonu, kde měla česká dvojice v rozhodující sadě vzájemného čtvrtfinále ještě o jeden mečbol navíc, ale nevyužila je a nakonec podlehla 7:6, 4:6 a 7:9. Rusky se pak dostaly do prvního společného grandslamového finále, v němž prohrály.

Krejčíková se Siniakovou v Tokiu minimálně napodobí Janu Novotnou s Helenou Sukovou a Andreu Hlaváčkovou s Lucií Hradeckou, jež ve čtyřhře vybojovaly olympijské stříbro. Před pěti lety v Riu se o jeden ze tří tenisových bronzů zasloužil pár Barbora Strýcová, Lucie Šafářová.

"Já budu v neděli brečet, ať to bude zlato, nebo stříbro. Jak jsem brečela po prohře s Belindou (Bencicovou), protože mě to hrozně mrzelo a došly mi síly, tak budu brečet zase. Tak hluboký to je a emociálně silný," prohlásila Krejčíková.

Bencicová bude v Tokiu hrát deblové i singlové finále, v kterém se o olympijské zlato v sobotu utká s Markétou Vondroušovou. Pár hodin poté, co v semifinále dvouhry zdolala Kazašku Jelenu Rybakinovou ve třech setech, uspěla i ve dvojici s Golubicovou. Brazilský pár Laura Pigossiová, Luisa Stefaniová vyřadily po setech 7:5, 6:3.

Pod pěti kruhy dosud čeští tenisté získali jednu zlatou, tři stříbrné a osm bronzových medailí. Z Tokia letos přivezou další dva cenné kovy.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články