Německo eviduje 3142 nových případů covidu

Německé zdravotní úřady za poslední den nahlásily 3142 nových případů nákazy koronavirem a 21 úmrtí. Minulý čtvrtek bylo nově nakažených 1890 a úmrtí bylo 42. Vyplývá to z dnešních ranních údajů Institutu Roberta Kocha (RKI).

Takzvaná sedmidenní incidence, která udává, kolik lidí se za tuto dobu v průměru nakazilo na 100.000 obyvatel, od 6. července stoupla ze 4,9 na dnešních 16,0.

Tento údaj se za uplynulé tři týdny více než ztrojnásobil a stále stoupá. Úřady se právě tímto číslem řídí při posuzování nutnosti změn protiepidemických opatření, podle agentury DPA by se ale v budoucnu měly brát v potaz i další údaje, například počet hospitalizovaných.

Od začátku pandemie na začátku minulého roku Německo eviduje 3,77 milionu nakažených a 91.607 lidí s virem SARS-CoV-2 v těle zemřelo. Z onemocnění se zatím vyléčilo 3,655 milionu lidí. Skutečný celkový počet infikovaných bude pravděpodobně výrazně vyšší, protože na mnohé případy nákazy se nepřijde, upozorňuje agentura DPA.

Související

Více souvisejících

Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Německo

Aktuálně se děje

před 6 minutami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Cameron: Rusko využívá střední Asii k obcházení sankcí

Britský ministr zahraničí David Cameron upozornil, že Rusko využívá Střední Asii k obcházení sankcí. Uvedl to irský server Irish News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy