Hlavní navigace

Google a Facebook: do kanceláří se budou moci vrátit jen očkovaní zaměstnanci

29. 7. 2021

Sdílet

Koronavirus, Covid-19 Autor: CDC, Pexels.com

Zaměstnanci Googlu a Facebooku budou pro návrat do kanceláří potřebovat očkování proti nemoci covid-19. V e-mailu to oznámil výkonný ředitel Googlu Sundar Pichai a obdobné vyjádření vydala také vyiceprezidentka Facebooku Lori Golerová. Upozornila na to agentura AP.

Google začne podmínku uplatňovat nejprve v USA, v následujících měsících pak také v dalších zemích. Facebook zatím mluví jen o zaměstnancích ve Spojených státech.

Obě firmy budou podle oznámení přihlížet k lokálním podmínkám, například k tomu, zda je v konkrétní zemi dostupné dostatečné množství vakcín. Přislíbily také výjimky pro zaměstnance, kteří nemohou být očkováni například ze zdravotních nebo jiných důvodů. 

Google i Facebook, podobně jako další firmy, umožnily svým lidem práci z domova krátce po vypuknutí pandemie. Teď se ale zaměstnanci začínají postupně vracet do firemních areálů. Google teď oznámil, že vzhledem k šíření mutace Delta odkládá hromadný návrat do kanceláří na 18. října. 

Našli jste v článku chybu?
  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).