Na dřeň s redaktory: Při správném rozhodnutí cítím v srdci klid

Na dřeň s redaktory: Při správném rozhodnutí cítím v srdci klid

Pořad v souvislostech


O životních rozhodnutích s redaktory podcastu
Audioarchiv
29. července 2021 Na dřeň Autor: Alžběta Havlová

Co mám vlastně v životě dělat? Tuto otázku si často pokládají jak mladí, tak životem zkušení lidé. Dobře si zvolit školu a povolání, životního partnera, místo k životu... O tom, jak se naučit dobře rozhodnout a taky jak porozumět, co je vlastně pro mě v životě nejlepší, si povídají redaktoři pořadu Na dřeň.

Krize třetiny života - tak odborníci nazývají to, co často lidé prožívají mezi 20. a 30. rokem života. Tíha životních rozhodnutí a dilema, co se svým životem, dopadá na mnohé mladé dospělé. Svoboda v tom, co člověk vystuduje nebo třeba v jaké zemi bude žít, je navíc v této době téměř neomezená. "A mít tolik možností je vlastně skoro nejhorší," říká redaktorka Hana Strašáková. 

"Asi nejtěžší rozhodnutí jsem dělal před několika lety, kdy jsem se rozmýšlel nad tím, jestli prožít rok v Příchovicích (duchovní centrum pro mládež, pozn. redakce)," popisuje redaktor Jaroslav Tomáš: "Asi tři měsíce jsem se za to modlil, abych se správně rozhodnul. Nakonec jsem odjel a bylo to to nejlepší, co se mohlo stát," usmívá se Jaroslav a dodává: "Jo a vlastně díky Příchovicím jsem poznal svoji ženu." 

Nejen o tom, že ta správná rozhodnutí člověk často hlavou nevymyslí, si společně povídají redaktoři podcastu - Hana Kašpárková, Hana Strašáková, Ondřej Havlíček, Marie Moreno, Jaroslav Tomáš a Alžběta Havlová. 

Součástí dílu je také malý psychologický test, který je zaměřen na hledání naší životní cesty. Poslechněte si díl ve čtvrtek 29. července v 16 hodin nebo poté kdykoli v podcastových aplikacích. 

Regiony

Regiony

Blahopřání

Pošlete svým blízkým k narozeninám či svátku písničku s přáním.

Darujte Proglas!