Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Američané udolali Katar 1:0 a na Zlatém poháru si zahrají o titul s Mexikem

Ve finále Zlatého poháru se utkají Američané s Mexikem. Obhájci Mexičané si v semifinále díky brance z deváté minuty nastavení poradili 2:1 s Kanadou, Američané zdolali 1:0 Katar.

Semifinále Zlatého poháru USA - Katar
zdroj: ČTK/ZUMA

Mexiko se v Houstonu ujalo vedení v nastavení první půle, kdy Orbelín Pineda proměnil penaltu. Po přestávce srovnal Tajon Buchanan a v pátém zápase ukončil neprůstřelnost obhájců titulu na turnaji.

Deset minut nato mohl náskok favoritům vrátit Carlos Salcedo, ale pokutový kop neproměnil. Mexičané nakonec rozhodli v deváté minutě nastavení, kdy se střelou zpoza vápna prosadil Héctor Herrera.

Panenkovský dloubák není lecjaká věc

O vítězství Američanů v Austinu rozhodl čtyři minuty před koncem Gyasi Zardes. V 61. minutě přitom mohl jít do vedení Katar. Hassan Al Hajdús ale penaltu zahranou "panenkovským" způsobem neproměnil a míč poslal nad břevno.

Američané třináctou domácí výhrou za sebou vyrovnali vlastní rekord a postoupili do nedělního finále v Las Vegas, v němž bude k vidění souboj dvou nejúspěšnějších celků v historii šampionátu. Mexičané mají na kontě rekordních 11 titulů, Američané, které čeká třetí finále za sebou, mistrovství dosud ovládli šestkrát.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články