První český atletický úspěch v Tokiu. Překážkář Müller postoupil do semifinále

V pátek v rámci olympijského programu v Tokiu startují i atletické soutěže a tou první byl překážkářský běh na 400 metrů, který tedy odstartoval kvalifikacemi. V tom posledním pátém kvalifikačním rozběhu se představil i první český atlet na těchto Hrách Vít Müller a protože se v něm umístil na pátém místě s časem 49,59 sekundy, jednalo se nejzazší postupový čas a těsně se tak Müllerovi podařilo postoupit do nedělního finále.

Postupový klíč byl takový, že přímo do semifinále postupovali první čtyři z každého rozběhu, přičemž je pak doplnili ještě čtyři nejlepší s časem. A právě mezi tyto čtyři závodníky se jen tak tak svým časem dostal Vít Müller.

Ten se účastnil rozběhu, ve kterém běžel americký favorit Rai Benjamin, který tento pátý rozběh podle očekávání i vyhrál.

Nejrychlejší čas pak v rozbězích zaznamenal Katařan Abderrahman Samba. Tento bronzový medailista ze světovéhob šampionátu v Dauhá zaběhl čas 48,38.

Související

Femke Bolová

Nizozemská hvězda Bolová překonala po téměř 41 letech halový světový rekord Kratochvílové

Skoro 41 let se mohla bývalá česká, respektive československá atletka Jarmila Kratochvílová chlubit tím, že drží halový světový rekord na trati 400 metrů. Nyní už to neplatí, jelikož byl překonán aktuálním nizozemským atletickým talentem, dvaadvacetiletou Femke Bolovou. Právě ona totiž v neděli na nizozemském mistrovství v Apeldoornu zaběhla čtvrtku v čase 49,26 sekundy, čímž tak překonala dosavadní rekord o 33 setin. 

Více souvisejících

Atletika Olympijské hry 2021 (Tokio) olympiáda

Aktuálně se děje

před 12 minutami

před 16 minutami

před 51 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Aktualizováno včera

včera

Hamás zveřejnil video rukojmí, na důkaz, že přežil zranění ze 7. října

Hamás zveřejnil ve středu video izraelsko-amerického rukojmího Hershe Goldberga-Polina, což je první důkaz, že přežil, když byl 7. října těžce zraněn.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy