Vladimír Marek, který si zahrál v řadě filmů, například Kvaska, Fontána pre Zuzanu 2 či Svatba upírů, toho za život neprožil zrovna málo. Ačkoliv přiznal, že je homosexuál, kdysi žil dva roky ve vztahu s herečkou Bárou Štěpánovou (59). „Ano, bylo to krásné a byla to velká láska. Ale pak dostala Bára nabídku z Plzně a my se kultivovaně rozešli,“ prozradil v rozhovoru pro Aha! herec s tím, že Bára prý o jeho orientaci věděla, ale nevadilo jí to.

Lásku prožil také s přítelem Jiřím Horským, který ale bohužel zemřel na AIDS. Sám Marek se tak raději nechal testovat. „Když jsem šel poprvé na testy, byla ve mně malá dušička. Když se ukázalo, že jsem v pořádku, ulevilo se mi,“ přiznal umělec známý i z muzikálu Johanka z Arku, kterého ale trápí pro změnu jiné neduhy, především maniodeprese, které má od osmnácti let.

„Mám vynikající lékařku, beru pravidelně léky a zvládám to, protože si uvědomuji a naučil jsem se odlišovat skutečný smutek od záchvatu úzkosti. Myslím, že to mám v paži.“ Jak již dříve přiznal, dříve to tak snadné nebylo. Vladimír totiž prošel i alkoholovým a drogovým obdobím.

Stojí si ale za tím, že opilý či zfetovaný nikdy nehrál. „Tělo se rozhodlo, že mi vrátí všechno, čím jsem ho za svého bujného života trápil. Já nějak tušil, že to tak bude,“ krčil rameny s tím, že herectví už se věnovat nemůže.

„Můj život zásadně změnil úraz, který se mi stal v roce 2016 den před premiérou na Pražském hradě. Upadl jsem a vykloubil si levé rameno. Muselo to být operováno. Zároveň se zjistilo, že mám trvale poškozený ramenní nervový svazek, a ochrnula a znetvořila se mi levá ruka. S divadlem byl a je konec,“ objasnil pro Aha! Vladimír Marek, který se pak vrátil ke svým milovaným loutkám a dokonce vydal i svou první básnickou sbírku.

Fotogalerie
35 fotografií