Suverénní Prskavec. Favorizovaný kajakář naplnil očekávání a má zlato

Kajakář Jiří Prskavec se v Tokiu stal olympijským vítězem ve vodním slalomu. Druhého Jakuba Grigara ze Slovenska porazil o více než tři sekundy a suverénně splnil roli hlavního favorita závodu. Třetí skončil Němec Hannes Aigner. Osmadvacetiletý český reprezentant vylepšil svůj výsledek z předešlých her v Riu de Janeiro, kde vybojoval bronz.

Prskavec získal v Tokiu pro Česko druhou zlatou medaili po střelci Jiřím Liptákovi a celkově pátý cenný kov. Na kanále Kasai se mezi trojici nejlepších prosadil i kanoista Lukáš Rohan, který vybojoval stříbro.

Úřadující mistr světa Prskavec postoupil do závěrečných bojů o titul z prvního místa v semifinále a startoval tak jako úplně poslední, z čehož neměl příliš velkou radost. "Na druhou stranu je to trošku sen, dát to z poslední pozice," řekl před startem.

S tlakem se ale vyrovnal, nechyboval a na druhém mezičase měl náskok více než čtyři sekundy na v té chvíli vedoucího Grigara. V závěrečné části oproti čtyřiadvacetiletému Slovákovi lehce ztratil, ale přesto měl v cíli propastný náskok 3,22 sekundy. Svoji poslední jízdu v Tokiu zajel v nejrychlejším čase dne 91,63.

Výsledky vodního slalomu na OH v Tokiu

Muži - K1: 1. Prskavec (ČR) 91,63 (0 trest. sekund), 2. Grigar (SR) 94,85 (0), 3. Aigner (Něm.) 97,11 (0), 4. Oschmautz (Rak.) 98,79 (0), 5. Smolen (USA) 99,12 (0), 6. Forbes-Cryans (Brit.) 100,58 (2), 7. Neveu (Fr.) 101,18 (4), 8. Delfour (Austr.) 102,33 (2).

Související

Více souvisejících

Jiří Prskavec Olympijské hry 2021 (Tokio)

Aktuálně se děje

před 35 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Británie chce zastavit migraci, uprchlíky začne odvážet ze země. Sunak oznámil kdy

Podle britského premiéra Rishiho Sunaka by měla první letadla s migranty odletět z Británie do Rwandy za 10 až 12 týdnů, a od léta by měly být tyto lety pravidelné. Sunak to dnes oznámil během rozhovoru s médii během své cesty do Spojených států a Kanady.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy