Jan Podroužek
30. července 2021 • 13:15

Slavia nezapsala na Ligu mistrů kapitána! Místo Bořila švédská posila

Vstoupit do diskuse
10
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Devět hráčů ze současného kádru muselo zůstat pod čarou. A je mezi nimi jeden opravdu významný, rovnou kapitán. Jan Bořil není zapsán na soupisce Slavie pro 3. předkolo Ligy mistrů proti Ferencvárosi, důvodem je fyzický stav levého obránce. Po náročném programu stále není úplně připraven. Může být dopsán na další fázi.



Trenér Jindřich Trpišovský určil dva brankáře, vynechal jen nejstaršího Přemysla Kováře. Dalšími chybějícími jsou pochopitelně zranění David Hovorka a Lukáš Provod, dál Ladislav Takács, Mick van Buren, Stanislav Tecl a taky letní posily Ubong Ekpai a Emil Madsen.

Nejzřetelněji ze všech chybí ale kapitán týmu Jan Bořil. Jeho stav by měl být pořád nedostatečný, aby se s ním dalo počítat na zápasy.

„Můžu potvrdit, že Honza Bořil má zdravotní problémy z reprezentace, proto v tuto chvíli není zapsán na soupisce,“ potvrdil na dotaz Sportu tiskový mluvčí klubu Michal Býček.

Pro 30letého obránce to ale neznamená konec evropské sezony. Klub může před každým další kolem svůj kádr aktualizovat, upravit. Tedy i před případným play off Ligy mistrů, nebo před play off Evropské ligy, kdyby Slavia s Ferencvárosem vypadla.

Mezi obránci zabral Bořilovo místo švédský stoper Aiham Ousou, který přišel v létě z Häckenu.

Jak vypadá soupiska Slavie pro 3. předkolo Ligy mistrů

Brankáři: Ondřej Kolář, Aleš Mandous
Obránci: Alexander Bah, Taras Kačaraba, Ondřej Kúdela (musí být zapsán, aby se mu umazával trest od UEFA), David Zima, Aiham Ousou
Záložníci: Oscar Dorley, Tomáš Holeš, Ibrahim Traoré, Ondřej Lingr, Lukáš Masopust, Srdjan Plavšič, Nicolae Stanciu, Petr Ševčík, Peter Olayinka, Jakub Hromada
Útočníci: Michael Krmenčík, Jan Kuchta, Ivan Schranz, Abdallah Sima, Petar Musa

Nezapsaní

Přemysl Kovář, David Hovorka, Ladislav Takács, Jan Bořil, Lukáš Provod, Ubong Ekpai, Mick van Buren, Stanislav Tecl

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
10

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud