Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Požár rodinného domu v Želechovicích odřízl paní na balkoně: Museli ji zachraňovat hasiči!

Autor: ČTK - 
30. července 2021
13:40

V Želechovicích nad Dřevnicí u Zlína hořel v pátek ráno rodinný dům. Když hasiči na místo přijeli, museli zachránit ženu uvízlou balkoně. Plameny jí odřízly cestu.

„Hořelo ve sklepě a požár se rozšířil i do prvního patra domu. Obyvatelé domu před příjezdem hasičů zastavili přívod plynu. Hasiči v dýchacích přístrojích vypojili přívod elektřiny a požár hasili jedním útočným proudem C. S termokamerou zjišťovali teploty stavebních konstrukcí a hledali skrytá ohniska hoření. K odvětrání prostor budovy byl nasazen přetlakový ventilátor,“ uvedl mluvčí hasičů Roman Žemlička.

Příčinou vzniku požáru byla technická závada na prodlužovacím elektrokabelu. Škoda byla předběžně určena na 1,5 milionu korun. Požár poškodil stavební konstrukce, zničil vnitřní vybavení v suterénu i dva motocykly. Zdravotníci ošetřili dvě osoby, z nichž jedna byla převezena sanitním vozem do nemocnice.

Hasiči dnes ráno zasahovali také u požáru střechy budovy v průmyslovém areálu v Otrokovicích u Zlína. „Průzkumem byl zjištěn stoupající kouř zpod střešní krytiny, ale plamenné hoření nebylo vidět. Hasiči v dýchacích přístrojích zjistili plamenné hoření až po odkrytí střešního pláště. Požár uhasili jedním proudem vody. Část střechy o velikosti asi 25 metrů čtverečních musela být rozebrána. Teplota stavebních konstrukcí byla kontrolována termokamerou a skrytá ohniska byla dohašována vodou,“ uvedl mluvčí.

Jeden hasič se podle něj při zásahu lehce zranil. Vyšetřovatel hasičů určil jako příčinu vzniku požáru nedodržení podmínek při řezání rozbrušovačkou. Škoda byla předběžně určena na 50 000 korun.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání