Plíšková: Olympiáda není pro mě. Pak tam nemá co dělat, zkritizoval ji český veslař

Po jízdě na wimbledonské trávě čeští fanoušci věřili, že Karolína Plíšková zabojuje na olympiádě v Tokiu o medaili. Místo ní má cenný kov jistý zázračná Markéta Vondroušová. Bývalá světová jednička totiž skončila už v osmifinále. Po vypadnutí se Plíšková nechala slyšet, že „olympiáda asi není nic pro ni“. Tato slova celkem automaticky zajistila pohrdavé reakce nejen na sociálních sítích, ale překvapivě i u kolegy z české výpravy.

Minulou olympiádu v Riu de Janeiru Plíšková odvolala relativně na poslední chvíli. Jako důvod své absence na monstrózní akci zmiňovala obavy z viru zika, který v Brazílii řádil. Čeští fanoušci však Plíškové vyčítali, že se jí spíše nechce a hry nebere jako prioritu.

Tentokrát už premiérovou účast pod pěti kruhy neodmítla, byť i na začátku roku 2020 vyjádřila svůj postoj k olympiádě a váhala, jestli pojede. „Není to nic, o čem bych snila,“ uvedla.

Chvíli před Tokiem zažívala skvělé období, za sebou měla galapředstavení ve Wimbledonu, kde ji zastavila až ve finále Ashleigh Bartyová. A ani začátek olympijského turnaje nebyl vůbec špatný, hladce si v prvním kole poradila s Alize Cornetovou. Pak se tedy trochu trápila se Španělkou Carlou Suárezovou Navarrovou, která se letos vrátila na kurty poté, co překonala rakovinu. Plíšková utkání ve třech setech zvládla, ale to už se nedalo říct o osmifinálovém zápase s Italkou Camilou Giorgiovou.

„Jsem ráda, že jsem to zažila, ale olympiáda asi není nic moc pro mě,“ říkala možná i pod dojmem komplikovaného průběhu her vinou pandemické doby po brzkém konci olympijské cesty aktuální světová sedmička. Svým vyjádřením si každopádně mnoho příznivců nezískala. Jasně naznačila, že ji baví jiné akce, a ne olympijské hry, které jsou v očích většiny vrcholem všeho.

Tenisté se z daleko větších odměn mohou těšit na jiných turnajích než na olympiádě. To třeba pro veslaře je olympiáda samozřejmě tou nejprestižnější akcí, ale zároveň i možností vydělat si nejvíce peněz, pokud dojde na medailový úspěch.

A právě zástupce veslařského tábora Jakub Podrazil, který se letos vydal do Tokia, měl se slovy Plíškové problém.

„Vrcholový sportovec, který řekne, že olympiáda není nic pro něj, tam podle mě nemá co dělat. Ale to olympijské PR je velké lákadlo, to chápu,“ napsal na Twitteru olympionik, který skončil v Japonsku na dvojskifu spolu s Janem Cincibuchem na 13. místě. Pro 29letého Podrazila to byla už třetí olympiáda.

Tagy:
Japonsko Tokio tenis Karolína Plíšková kritika olympijské hry sport Letní olympijské hry v Tokiu 2021 Jakub Podrazil