Jedno dětské hřiště už je hotové, je kousek od obecního úřadu a je volně přístupné. Nové by mělo být jen pro děti ze školky. „Od roku 2012 tam byly dřevěné prvky a životnost jim skončila. Celé hřiště jsme kvůli bezpečnosti zrušili a chceme tam dát nové prvky,“ vysvětlila starostka Pavlína Nováková.

Klikněte a podívejte se, kde všude jsme už byli a co zajímavého jsme tam zjistili.Klikněte a podívejte se, kde všude jsme už byli a co zajímavého jsme tam zjistili.Zdroj: Deník

Nová hřiště podpořené dotací ministerstva pro místní rozvoj chtělo vedení obce vybudovat během prázdnin. „Ale výroba prvků je bohužel v současné době časově náročnější, takže s výstavbou začneme až v měsíci září," popsala starostka s tím, že díky podpoře z Fondu Vysočiny může být také opraven plot.

Dalším velkým tématem pak bude nová tělocvična. Ačkoliv je projekt v samotném začátku, základní představu už starostka má. Tělocvična u základní školy by měla být se školou i propojená. „Prostor tam je, děti z mateřské i základní školy do ní budou chodit tunelem,“ řekla starostka.

Na železničním přejezdu v Jihlávce se srazil vlak s osobním autem.
FOTO: Na železničním přejezdu v Jihlávce se srazil vlak s autem

Budova bude přístupná i pro místní, kteří v létě využívají multifunkční a workoutové hřiště, ale v zimě pro sportovní vyžití nemají prostory.