Jak si hráli naši praprapředci? Historické kočárky a hračky z 19. století jsou k vidění na zámku Stekník
3x foto zdroj: Zámek Stekník
Výlety

Stekník – Kočárky, panenky nebo třeba šlapací autíčka – to vše a ještě mnohem více můžou nyní vidět návštěvníci na výstavě krásných historických kočárků a hraček sběratelky Hanky Müllerové v salónech jižního křídla na zámku Stekník.

Ve sbírce jsou nejenom kočárky z Čech, ale i z dalších zemí Evropy, Ameriky atd. Výstava je součástí prohlídkové trasy č. IV, navštívit ji lze o víkendech a státních svátcích. Prohlídky začínají v každou celou hodinu od 10.00–16.00 h. V 16.00 začíná poslední prohlídka.

Také je možnost si udělat prohlídku italských terasovitých zahrad, které zámek obklopují ze dvou stran. Jsou tam příjemná zákoutí k odpočinku, na zahradách jsou lavičky, je možné dovézt si např. i piknikové deky, prohlídka zahrad je časově neomezená (od 10 do 16.30 h.) a probíhá samostatně. Vstup do zahrad je zpoplatněn, jedná se o prohlídkový okruh č. II.

0907hracky2

0907hracky3

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru