6. srpna 2021 • 21:42

Souček hráčem sezony West Hamu: Hlava se mi nemotá. Oceněn i Coufal

Autor: vmn, apr
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Premier League hraje teprve rok a půl, v dresu West Hamu za sebou má první celou sezonu, ale fanoušky na (severo)východě Londýna už má definitivně na své straně. Tomáš Souček ovládl anketu Hammer of the Year – oficiální klubovou anketu o nejlepšího hráče sezony.



V Česku podruhé suverénně ovládl novinářské hlasování o Zlatý míč, reprezentaci pomohl na EURO až ke čtvrtfinále. A zatím životní rok Tomáše Součka ocenili i fanoušci West Hamu, kteří ho s náskokem zvolili „kladivářem“ sezony.

„Hlava se mi nemotá. Fotbal už nějakou dobu hraju a párkrát už něco takového přišlo, ale musím říct, že tohohle ocenění si opravdu vážím. Je to jedno z nejcennějších, co jsem kdy dostal, protože se tu střetávám s nejlepšími hráči světa. Každý den na tréninku i v soutěži,“ vzkazuje z Londýna Tomáš Souček.

Po přestupu je jedním z hlavních symbolů vzestupu týmu pod vedením Davida Moyese. Během jeho prvního půlroku v Anglii pomáhal Hammers v záchraně, v dalším ročníku ho coby jeden z nejlepších střelců dotáhl do pohárové Evropy – rovnou do základní skupiny Evropské ligy.

„Ještě k tomu náš tým udělal rekord v počtu bodů v Premier League za celou dobu, co v ní West Ham je, to je úžasné. A zrovna tenhle rok jsem mohl týmu pomoct jak individuálně, tak i jako součást mužstva. Mohl jsem sjednotit hráče, aby táhli za jeden provaz, na to jsem možná ještě pyšnější než na svoje individuální výkony,“ těší „kladiváře“ roku.

Na trůnu vystřídal svého parťáka ze zálohy Declana Rice a zařadil se po bok klubových legend, jako jsou Bobby Moore, Rio Ferdinand nebo Carlos Tévez. Zároveň ale není prvním Čechem, který na ocenění dosáhl – přesně před třiceti lety se stejné pocty dostalo brankáři Luďku Mikloškovi.

Trofej od fanoušků si aktuálně nejvýraznější Čech v Premier League převezme symbolicky před plným domem. První domácí zápas má West Ham naplánovaný na 23. srpna proti Leicesteru a na tribunách Olympijského stadionu v Londýně se čeká klidně i 60 tisíc fanoušků.

Pocty se dostalo i druhému českému „kladiváři“. Vladimír Coufal byl vyhlášen coby nejlepší posila sezony 2020/2021. „Moc si toho vážím, protože nejsem hráč, který obvykle vyhrává trofeje, nebo získává ocenění. Takže ani nevím, co říct. Jsem opravdu rád, děkuji,“ uvedl český krajní obránce.

Coufal po svém přestupu ze Slavie odehrál za West Ham 36 utkání, z čehož bylo 34 v Premier League, kde si připsal na konto hned sedm gólových přihrávek. Na premiérovou trefu zatím čeká. Blízko jí byl v předposledním kole ligy na West Bromwichi (3:1), ale nebylo mu souzeno. „Jo, ale víte, trefa na 4:1 by nebyla už nijak důležitá, nevadí to. Možná jen chci dát důležitější gól,“ smál se Coufal.

West Ham United Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud