7. srpna 2021 • 21:00

Prostějov zaskočil Zbrojovku, vyhrála Opava i Chrudim. Jihlava - Dukla 0:0

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Brna prohráli v utkání 3. kola druhé ligy na hřišti Prostějova 0:2 a nevyužili možnost posunout se do čela neúplné tabulky soutěže. Svěřenci trenéra Richarda Dostálka utržili první porážku v ročníku a zůstali o bod za vedoucím duem Dukla Praha, Jihlava. Prostějov získal první body v sezoně.



První vítězství si připsal jiný bývalý celek z nejvyšší soutěže Opava. Slezané zvítězili nad nováčkem z Vyškova 1:0 a posunuli se na sedmou příčku. Branku neviděli fanoušci v Líšni, která remizovala s Ústím nad Labem 0:0. Bez bodů zůstal nadále Třinec s koučem Františkem Strakou, který prohrál 0:3 s Chrudimí.

Brněnská Zbrojovka porazila v úvodu sezony Táborsko a Opavu. V Prostějově ale inkasovala ve 41. minutě, kdy se trefil Jan Koudelka. Hosté se ve druhé části vrhli za vyrovnáním ale ani jednu z pěti střel na bránu nedokázali přetavit v gól. Vítězství Prostějova, který v úvodních dvou zápasech inkasoval sedm branek, zpečetil po hodině hry Filip Žák.

Opavě zařídil tři body proti Vyškovu krátce po půlhodině hry záložník Lukáš Holík. Soupeř na první triumf stále čeká a má jen bod.

Líšeň v minulé sezoně doma ani jednou neprohrála a neporazitelnost drží i na startu nové sezony. Po úvodním vítězství nad Žižkovem ale teď vyšel brněnský celek střelecky naprázdno a připsal si druhou remízu za sebou.

Chrudim v Třinci slavila první body v ročníku. Už v páté minutě poslal domácí do vedení Rybička, Východočeši pak nevyužili několik slibných šancí, třinecký Juřena zase trefil tyč. Domácí v úplném závěru přidali ještě dva góly. V 89. minutě zvýšil Juliš a v nastavení těsně po příchodu na hřiště skóroval další náhradník Surmaj. Slezané i potřetí v ročníku třikrát inkasovali.

Další tři zápasy jsou na programu v neděli.

Opava - Vyškov 1:0 (1:0)
Branka: 32. Holík. Rozhodčí: Černý - Melichar, Lakomý. ŽK: Didiba, Helebrand, Hnaníček - Jambor, M. Vintr, Ilko, O. Vintr. Diváci: 1141.

Prostějov - Brno 2:0 (1:0)
Branky: 41. Koudelka, 62. Žák. Rozhodčí: Dorušák - Dobrovolný, Pfeifer. ŽK: Bala, Machynek - Řezníček, Fousek, Hrabina. Diváci: 820.

Líšeň - Ústí nad Labem 0:0
Rozhodčí: Ulrich - Kotík, Vyhnanovský. ŽK: Otrísal, Jeřábek, Silný - Miskovič, Čičovský, Brak. Diváci: 560.

Chrudim - Třinec 3:0 (1:0)
Branky: 5. Rybička, 89. Juliš, 90.+2 Surmaj. Rozhodčí: Cieslar - Arnošt, Dohnálek. ŽK: Kesner, Řezníček, Šípek - Petráň, Ba. Diváci: 830.

Jihlava - Dukla Praha 0:0
Rozhodčí: Raplík - Poživil, Kotalík. ŽK: Křivánek (Jihlava). ČK: 11. Peterka (Dukla). Diváci: 535.

Z V R P Skóre B

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud