Aplikace Tečka má další update. Konečně zmizelo nesmyslné zabarvení QR kódu

Mobilní Covid pas, který v česku značí aplikaci Tečka, se dočkal další aktualizace. Postupně tak mizí hlavní vytýkané nedostatky, díky nimž aplikace na portálech Google Play a App Store schytala (oprávněnou) vlnu kritiky. Nová verze aplikace tak odstraňuje zásadní nedostatek, a to zabarvení okolo QR kódu včetně informace o platnosti/neplatnosti, které mohly být při cestování do zahraničí pro osoby kontrolující váš QR kód, přinejmenším, matoucí.

QR kód tak konečně plní svou funkci, ke které byl primárně stvořen, na závěry z jeho načtení slouží výhradně aplikace, která jej načte, a potvrdí nebo vyvrátí jeho pravost. I vy sami se však můžete přesvědčit, zda certifikát platí či neplatí. Stačí pouze z QR kódu přejít do nabídky Podrobnosti. Pokud jste si do Tečky načetli certifikát skenováním tištěného QR kódu, je tento certifikát barevně odlišen, protože nemůže docházet k jeho automatické aktualizaci. Nově může aplikace načítat QR kódy i přímo ze stažených certifikátů v telefonu.

Jak stáhnout očkovací certifikát v PDF:

Tečka dále (konečně) informuje o validačních pravidlech jiných států. Zatím sice svá data nemůžete podle zahraničních pravidel validovat napřímo (stačilo by kliknout na vlajku Česka a vybrat jinou evropskou zemi), přibyl však alespoň odkaz, kde si tyto informace můžete sami zjistit. Aplikace tedy ještě stále potřebuje úpravy, zda se však, že se Tečka s pravidelnými aktualizacemi konečně vydala po správné cestě...

Diskuze (18) Další článek: Legenda pokračuje. Špičkové Xiaomi Mix 4 schovalo selfie kameru do displeje

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , App Store, Česká republika, Zabarvení, Kód, Aplikace, Wallet,