Aplikace Around s česko-slovenskými kořeny nabízí méně vyčerpávající videohovory. Nově také v telefonech

Peter BrejčákPeter Brejčák

around-slack

Foto: Around

Komunikační aplikace Around od česko-slovenských tvůrců

0Zobrazit komentáře

Zejména v posledním roce se firemní i soukromá komunikace z velké části přesunula na různé online nástroje, přičemž největší pozornost se točila kolem Google Meet nebo Zoomu. Používání těchto platforem však může vést k vyčerpání a podle vědců existuje několik způsobů, jak proti němu bojovat. Alespoň částečné řešení nabízí i startup Around česko-slovenských zakladatelů, kteří s nejnovějším produktovým updatem představili také mobilní aplikaci.

Around v aplikaci na operační systém iOS nebo Android na rozdíl od webového prohlížeče nebo softwaru nainstalovaného na počítači nepracuje s videem, ale čistě jen s audiem. I v takovém případě je ovšem uživatelům přístupná jedna z jeho nejdůležitějších funkcí, a to potlačování okolních ruchů.

Pomocí umělé inteligence se Around dokáže soustředit na řeč účastníků v rámci daného meetingu a odstraní například zapnutou pračku nebo štěkání psa, ale i ozvěnu v případě, že se online setkání účastní několik lidí ve stejné místnosti. Nově dokáže pracovat také s „face mask módem“, který automaticky zlepší práci s tlumeným zvukem (například s nasazenou rouškou) a zvýší jeho kvalitu.

Novinkou v Aroundu je také funkce tzv. handoffu – probíhající meeting na počítači je možné jedním kliknutím přesunout do mobilní aplikace a opačně bez toho, aby se musel uživatel odhlašovat nebo žádat o opětovné připojení. Stejně tak funguje i přepojování mezi počítači nebo verzí ve webovém prohlížeči a aplikací.

Dvojice Slováků Dominik Zane a Matt Zakutny společně s Čechem Pavlem Serbajlem začali Around vyvíjet už před třemi lety, mlčení o své aplikaci pak prolomili loni v březnu, kdy rovnou oznámili získání investice pěti milionů dolarů. Around následně fungoval jen jako beta dostupná na pozvánky, což se změnilo v letošním březnu. Tehdy zakladatelé získali dalších 10 milionů dolarů a otevřeli veřejnou betaverzi.

Zatím Around pro uživatele funguje bezplatně, do budoucna startup plánuje představit standardní subscription model. „Pricing bude podobný Zoomu a Slacku, podrobnosti ohlásíme někdy letos, ale nabídneme také free plan s určitými limitacemi,“ říká pro CzechCrunch šéf produktu Tom Krcha s tím, že aplikaci aktuálně využívají desítky tisíc týmů.

around-ios-1

Foto: CzechCrunch

Aplikace videokomunikační služby Around

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym