12. srpna 2021 • 21:16

Plíšková je v Montrealu ve čtvrtfinále. Muchová i Kvitová končí

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Karolína Plíšková porazila ve 3. kole turnaje v Montrealu 6:1, 7:6 Amandu Anisimovovou z USA a postoupila do čtvrtfinále. V něm se utká se Španělkou Sarou Sorribesovou, které v téměř tříhodinové osmifinálové bitvě podlehla 7:6, 0:6, 3:6 Kateřina Siniaková. Vypadla také Petra Kvitová, vítězka turnaje z roku 2012 se rozloučila po porážce 4:6, 4:6 s Italkou Camilou Giorgiovou.



Turnajová čtyřka Plíšková měla až do stavu 6:1, 5:2 zápas plně pod kontrolou a zdálo se, že na kurtu nestráví ani hodinu. Anisimovová ale rychlý konec odmítla, srovnala na 5:5 a pak navzdory hrozbě mečbolu při vlastním podání vybojovala tie-break. Ve zkrácené hře ještě česká favoritka nevyužila další dva mečboly a sama odvrátila setbol, nakonec ale po forhendu soupeřky do sítě zvítězila 10:8.

Nasazená sedmička Kvitová v zápase s Giorgiovou, jež na olympiádě v Tokiu vyřadila ve 3. kole Plíškovou, ztratila pětkrát podání. Jednatřicetiletá Češka tak v Montrealu neukončila neúspěšné období a prohrála pátý z posledních sedmi zápasů. Dvě utkání za sebou naposledy vyhrála v červnu na trávě v Bad Homburgu, kde byla v semifinále.

Pětapadesátá hráčka světového žebříčku Siniaková v prvních dvou kolech vyřadila bývalé grandslamové šampionky Jelenu Ostapenkovou z Lotyšska a Garbiňe Muguruzaovou. Od Španělky dostala v druhém setu „kanára“, stejně jako dnes od její krajanky Sorribesové, ale tentokrát se už česká hráčka nezvedla. Přemožitelce světové jedničky Ashleigh Bartyové z 1. kola olympijského turnaje podlehla Siniaková letos podruhé a i potřetí v kariéře.

Výsledky tenisového turnaje žen v Montrealu

Dvouhra - 3. kolo:
Karolína Plíšková
(4-ČR) - Anisimovová (USA) 6:1, 7:6 (10:8), Sorribesová (Šp.) - Siniaková (ČR) 6:7 (4:7), 6:0, 6:3, Giorgiová - Kvitová (ČR) 6:4, 6:4, Sabalenková (1-Běl.) - Marinová (Kan.) 6:1, 6:3, Azarenková (8-Běl.) - Sakkariová (11-Řec.) 6:4, 3:6, 7:6 (7:2), Gauffová (15-USA) - Kontaová (Brit.) bez boje.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud