Logo regionálního portálu velkobitessko.cz

Regionální zpravodajství

Z malých táborníků budoucí zaměstnanci elektrárny Dukovany? Kdo ví…

Jiří Bezděk, JE Dukovany
úterý 17.8.2021

Ilustrační foto
Autor: JE Dukovany

Zastavit stroje a vyhlásit závodní dovolenou, to je jedna z věcí, která v rámci provozu Jaderné elektrárny Dukovany nepřipadá v úvahu. Její nepřetržitý provoz je nutný pro zajištění bezpečnosti a spolehlivosti dodávek i v letních měsících, během kterých si většina zaměstnanců vybírá zaslouženo dovolenou. Proto energetici pro děti svých zaměstnanců už popáté uspořádali příměstské tábory pod chladicími věžemi Jaderné elektrárny Dukovany. Letos to byly dva týdenní turnusy, kterých se zúčastnilo přes čtyřicet dětí ve věku od šesti do dvanácti let. 

„Pro všechny rodiče, kteří musí zejména o letních prázdninách pracovat, jsou příměstské tábory velká pomoc. Dětem se na táboře líbí a my víme, že je o ně dobře postaráno a je pro ně připraven zajímavý program," říká přípravář projektu Aleš Hejtmánek, jehož děti se zúčastnily I. turnusu.

Pestrý program probíhal nejen v Infocentru elektrárny, ale také v základní škole v nedaleké partnerské obci Dukovany, která se stala na dva týdny hlavním zázemím pro čtyřicítku táborníků. V průběhu obou týdnů se děti seznámily s činností dukovanských hasičů, speciální jednotky Policie ČR, která sídlí přímo v elektrárně, vyzkoušely si hry na trénink mozku, zdokonalily se v angličtině, vyrazily na výlet do zábavního centra Permonium v Oslavanech nebo na zříceninu hradu Templštýn. Nevynechaly ani nedalekou přečerpávací vodní elektrárnu Dalešice a na závěr tábora si užily loutkové dřevěné divadlo.

Táborníci EDU 2021, Foto: JE Dukovany

„Je dobře, že se nám i při platných opatřeních podařilo i letos tábory uskutečnit. Děti se kromě jiného také podívaly do výcvikového simulátoru, což pro ně byl obrovský zážitek. Věřím, že je místo, kde pracují jejich rodiče zaujalo a až povyrostou, tak se s některými z nich budeme potkávat na jaderných maturitách a letních univerzitách a třeba se v následujících letech stanou našimi kolegy,“ říká ředitel elektrárny Roman Havlín.

Pro většinu dětí, jejichž rodiče v elektrárně pracují, je elektrárna známé prostředí a hodně už o jejím provozu vědí. Proto pro ně nebyl problém vyplnit energetický kvíz (více zde) a na závěr tábora získat plyšového Watíka nebo Joulinku.

Organizačně příměstské tábory zajistily Jazyková škola Alrete z Ivančic a Třebíčské centrum.

 

RegionyBrněnska.cz je mediální partner Nadace ČEZ a JE Dukovany.

TOP
Flexipal a.s. nabízí práci na pozici Pracovník obchodní operativy v obci Křoví

Pracovník obchodní operativy

Flexipal a.s. Křoví nabízí volné pracovní místo na plný úvazek (HPP). Pro uchazeče se středoškolským vzděláním s maturitou. ➤ Flexipal, dynamicky rostoucí, mezinárodní společnost zabývající se zpracováním dřeva, výrobou a…

Byl článek zajímavý?

Udělte článku hvězdičky, abychom věděli, co rádi čtete. Čím více hvězdiček, tím lépe.

Reklama