Světové automobilky dusí čipová krize. V tomto týdnu už měly po celozávodní dovolené z výrobních pásů Škody Auto sjíždět nové Octavie a Fabie. Automobilka, jež patří do skupiny Volkswagen, ale neměla z čeho vyrábět, chyběly jí především polovodiče. Prodloužila proto svým zaměstnancům dovolenou o jeden týden.

Podle Jaroslava Povšíka, předsedy odborů a člena dozorčí rady ve Škodě Auto, už ale firma nashromáždila veškeré potřebné díly a od příštího týdne sešlápne ve výrobnách plyn až na podlahu. „Kdybychom měli čipy, hladce překonáme všechny rekordy v historii společnosti Škoda Auto,“ říká v rozhovoru pro HN odborářský předák s tím, že ale čipová krize bude nadále pokračovat.

HN: Když jsme se spolu v červenci bavili naposledy, říkal jste, že nejpalčivějším místem ve výrobě Škody Auto jsou dodávky čipů z Malajsie. Platí to i ve druhé polovině srpna?

Ano, stále nás trápí čipy z Malajsie. Především proto, že v tamních továrnách řádí covid, v podnicích je velké množství karantén a úmrtí. Z toho důvodu musela malajsijská vláda přistoupit k lockdownu.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se