Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Zemřel moderátor oblíbeného pořadu Tak neváhej a toč Eduard Hrubeš, bylo mu 84 let

Eduard Hrubeš. foto: Roman Čejka, Mafra

Ve věku 84 let zemřel Eduard Hrubeš, moderátor známého pořadu Tak neváhej a toč. Hrubeš byl také zpěvákem, skladatelem, hercem, režisérem či scénáristou. České televizi zprávu o jeho skonu potvrdila jeho dcera.
  12:51

Eduard Hrubeš vystudoval filmovou a televizní publicistiku na FAMU a v roce 1967 začal pracovat v Armádní redakci Československé televize. Za normalizace z televize odešel a místo natáčení dokumentů konferoval na koncertech orchestrů Václava Hybše a Ladislava Štaidla, KTO a Komety.

Od konce sedmdesátých let spolupracoval jako moderátor, režisér, scenárista a třetí trumpetista s kapelou Velkopopovická Kozlovka, kde se stal nakonec uměleckým šéfem.

Největší slávu zažil po pádu komunismu, kdy pracoval v ostravském televizním studiu a začal s moderováním zábavní show Tak neváhej a toč, která se vysílala v letech 1997-2007 a poté krátce na podzim 2010. Pořad byl složený z vtipných videí. 

Hrubeš uváděl i vzpomínková setkání v Kavárničce dříve narozených nebo psal scénáře k pořadu Marie Rottrové Dostaveníčko pod věží. 

Autor:

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...