Za původní horskou hájenku v největším českém lyžařském středisku Alena se svým italským (stále ještě) manželem Gigim Buffonem (37) zaplatili před pěti lety 10 milionů korun.

V roce 2012 ji ale nechali zčásti zbourat a na jejím místě vyrostl během několika měsíců ultraluxusní rekreační objekt. Jeho majitelem je pak »eseróčko«, jehož jediným jednatelem je pak modelčin otec Bohuslav Šereda (60)! Podle účetní uzávěrky firmy měl objekt už koncem roku 2013 hodnotu přes 50 milionů!

A investované peníze má majitelům dnes už vracet. Luxusní horský bejvák je nabízen k pronájmu nejnáročnější klientele českých hor! „Možnost pronájmu jednotlivých pokojů tu není, pronajímá se pouze celá chalupa. Jinak to nejde, jsme tady ve výšce 1200 metrů nad mořem,“ dozvěděl se včera Blesk od provozní kanceláře chaty Hájenka, upíchnuté na samotě ještě nad výstupní stanicí lanovky skiareálu Svatý Petr.

„Týdenní pronájem stojí 150 tisíc korun. Minimální doba pronájmu jsou pak čtyři dny.“ V chatě může být ubytováno maximálně 20 osob. Při plné obsazenosti tak ubytování (bez stravy) vyjde na 1071 Kč za noc. Šeredovi tak mohou vydělat přes 600 tisíc měsíčně!

Chalet Hájenka

✔ celková kapacita hájenky je 20 míst

✔ k dispozici jsou tři dvoulůžkové pokoje, jeden čtyřlůžkový a poté mezonetové pokoje s dřevěnými trámy pro čtyři a šest osob, které disponují také vlastním luxusním sociálním zařízením a koupelnou

✔ vařit si mohou hosté sami v luxusně vybavené kuchyni

✔ pro odpočinek slouží velká společenská místnost

✔ nechybí wellness zóna se saunou

✔ pro děti tu pak je i samostatná herna

Fotogalerie
17 fotografií