Na dřeň s Filipem o zjevení: Myslel jsem, že se to děje všem věřícím

Na dřeň s Filipem o zjevení: Myslel jsem, že se to děje všem věřícím

Pořad v souvislostech


S Filipem Pražákem o zjevení a konverzi
Audioarchiv
2. září 2021 Na dřeň Autor: Alžběta Havlová

Vědu a rozum vždycky považoval za důležité. Mladý informatik ale po jednom neobvyklém zážitku musel uznat, že Bůh je. O zjevení, o strachu, který při něm pocítil, ale i o důsledcích, které na Filipa Pražáka celá zkušenost měla, je tento nový díl pořadu Na dřeň.

Ke křesťanství přišel Filip náhodou – začal chodit se slečnou, která byla věřící. Aby porozuměl, čemu věří, začal chodit na Alfa kurzy: „Přesvědčily mě hlavně večeře,“ směje se mladý muž a pokračuje: „Chodíval jsem tam večer z volejbalu a byl jsem dost vyhládlý.“

Až na několik zajímavých přednášek na něj kurz nijak zvlášť nezapůsobil. „Často jsem si říkal – potřebuju nějaký důkaz, abych uvěřil,“ popisuje Filip. „Až tehdy mi došlo, že jsem si vlastně povídal s Bohem.“

Vše se změnilo na závěrečném víkendu na Vranově u Brna. Filip měl zjevení. Kdo konkrétně se mu ukázal? A co se stalo v jeho životě potom? I o tom bude dnešní rozhovor.

Foto: Pražák Filip

Filipův život od té doby nabral nový směr. O svém zážitku ale skoro nemluví: „Myslel jsem, že se to děje všem věřícím,“ říká Filip: „To mě potom známý vyvedl z míry, protože řekl – já na to čekám celý život a ono se nic neděje.“ Proč zrovna jemu se to stalo? A jaký je život mladého muže po konverzi? Co mu na katolické církvi vadí a co má naopak rád?

Rozhovor s Filipem Pražákem si nalaďte ve čtvrtek 2. září na Radiu Proglas a poté kdykoli v podcastových aplikacích.

 

 

 

SpotifyApple_PodcastsGoogle Podcasts.Soundtier.  Instagram.

074709_05_519142

 

Regiony

Regiony

Blahopřání

Pošlete svým blízkým k narozeninám či svátku písničku s přáním.

Darujte Proglas!