Snímky vznikly před 7 lety v rámci vzpomínání Menzela na jeho oscarový film Ostře sledované vlaky a jasně přitom ukazují, jak velká láska mezi Jiřím a Olgou byla. Osud ji ale loni 5. září tvrdě utnul.

365 dní bez sebe 

Menzelová rok bez svého muže popsala těmito slovy. „Když jsme se jeden druhému kamkoliv vzdálili, vždycky jsme počítali dny, jak dlouho se neuvidíme. A já stále počítám. Jen tentokrát je to strašně dlouhý. 365,“ napsala Olga. „Jaký to byl vlastně bezstarostný život, kdy všechno se zdálo být nesmrtelné a navěky. Ale teď to je jiné. Mnohem těžší. Tahle zkušenost. Moje první. A rovnou jsi to byl ty, Jiřinko. V objetí až do samého konce,“ pokračovala ve svém vyznání.

Byli si oporou

Připomněla také, že spolu neprožili jen lehké chvíle. „V dobrém i ve zlém. Stále jsme si byli oporou. Jednou jsi držel ty mě, pak já zase tebe. Bylo to výjimečný. Ve všech možných ohledech. A jak jsi říkával, měli jsme velkou kliku, že nás dal život dohromady,“ je znát ze slov Menzelové, jak moc jí manžel chybí.

Láska nikdy neumírá

Olga má svého zesnulého manžela stále v srdci. „Děkuju za tebe, Jiřinko. Zůstáváš hluboko v moji mysli i v srdci. Navěky. Láska nikdy neumírá,“ doplnila.

VIDEO: Olga zařizuje Menzelovi utajený pomník. A Nedvěd se uzavřel před světem

Video
Video se připravuje ...

Olga zařizuje Menzelovi utajený pomník. A Nedvěd se uzavřel před světem Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
38 fotografií