Hlavní obsah

Ve volbách by vyhrálo ANO, ČSSD ani Šlachta by se do Sněmovny nedostali

Novinky, coe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volby do Sněmovny by podle průzkumu agentury Median nyní vyhrálo hnutí ANO s podílem 27 procent hlasů. Na druhém místě by se ocitla koalice Spolu s 21 procenty a na třetím koalice Pirátů a STAN s 20,5 procenta hlasů.

Článek

Po první trojici by následovalo hnutí SPD s 9 procenty a komunisté se šesti procenty. Pod pětiprocentní hranicí, a tedy před branami Sněmovny by zůstala ČSSD se 4,5 procenty, Přísaha se 4 procenty, Trikolóra Svobodní Soukromníci se 3 a Zelení se 2,5 procenta hlasů.

Volební zákon nově: Jak by vypadala Sněmovna, kdyby nová pravidla platila už dřív

Volby

Agentura uvedla, že hnutí ANO oproti červenci získalo jeden procentní bod. Jeho podpora je nejsilnější mezi lidmi se středoškolským vzděláním bez maturity a nižším a také mezi lidmi nad 55 let a ženami. Podobná struktura voličů je i mezi voliči ČSSD, příznivci jsou ale převážně muži.

ANO posiluje a vyhrálo by volby. Šlachta před komunisty i ČSSD

Parlamentní volby

Pozice koalic Spolu a Piráti/STAN se oproti červencovému průzkumu vyměnily. Přísaha si o 2,5 procentního bodu pohoršila.

Podle průzkumu by se v srpnu voleb do Sněmovny zúčastnilo 66 procent respondentů. Určitě by k volbám nešlo 26,5 procenta dotázaných. Průzkum proběhl mezi 1058 respondenty.

Jak probíhají volby do Poslanecké sněmovny

Parlamentní volby

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám