TOPlist

Apple oznámil, kdy představí nové iPhony

Apple event

Na dnešní večer čekala spousta fanoušků značky Apple, neboť prakticky všichni očekávali oznámení termínu příští keynote. A nemýlili se.

Spočítat datum příští jablečné konference nebylo nijak obtížné, neboť Apple jede v přesně zajetých kolejích. Nové iPhony se obvykle představují v půlce září, keynote se vždy odehrávají v úterý, a oznámení jejich termínu přichází vždy s týdenním předstihem. Pokud jste si tedy už dříve do kalendáře zaznamenali datum 14. září s otazníkem, můžete nyní tento otazník smazat.

iPhony, hodinky a sluchátka?

Jablečná keynote se tentokráte jmenuje „California Streaming“ a bude odstartována příští úterý 14. září v 19:00 našeho času. Jak je v době koronavirové zvykem, bude se jednat o předtočenou akci, která bude streamována online.

Samotná pozvánka neobsahuje žádné nápovědy, ovšem prakticky s jistotou můžeme počítat se čtyřmi novými telefony řady iPhone 13. Bude se jednat o přímé nástupce loňských modelů, které dostanou menší výřez pro TrueDepth kameru, 120Hz displeje (minimálně modely Pro), výkonnější procesory a podporu satelitní komunikace pro nouzové účely.

iphone 13

Dočkat bychom se mohli i sedmé generace hodinek Apple Watch, které projdou radikální změnou designu a dostanou větší displeje a rovné boky. Spekuluje se však, že Apple má potíže s výrobou, takže prodej bude možná zahájen později.

apple watch 6 7 difference

Poslední očekávanou novinkou by mohla být sluchátka AirPods 3 s přepracovaným designem, který se bude podobat současnému modelu Pro.

Apple má v letošním roce představit i nové iPady a MacBooky, ovšem s jejich odhalením počítáme později, pravděpodobně na zvláštní keynote v říjnu.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku