CDR.cz - Vybráno z IT

Na WhatsAppu si budete moci vybrat, kdo konkrétně uvidí vaši poslední aktivitu

Většina moderních aplikací pro zasílání zpráv umožňuje uživatelům snadno zjistit, kdy byli jejich přátelé naposledy online. Jedná se o užitečné vodítko, které sděluje, zda byste měli od adresáta očekávat rychlou reakci či nikoliv. Ne každý však musí nutně vědět, kdo byl vzhůru až do čtyř do rána předchozí noci. S tím se však nyní WhatsApp chystá něco dělat.

Jak uvádí WABetaInfo, vyvíjejí se nové nástroje pro ochranu osobních údajů, které umožní přesně kontrolovat, kdo si může zobrazovat určité informace o vašem profilu. Aktuálně „Naposledy aktivní“, „Profilový obrázek“ a „O mně“ může vidět buďto každý, pouze kontakty nebo vůbec nikdo. Žádné přizpůsobitelné variace dosud neexistují, ale mělo by se to velmi brzy změnit, jelikož WhatsApp nyní testuje možnost odstranit konkrétní kontakty ze sledování vašeho stavu.

 zdroj

Díky této nové funkci budete moci zneviditelnit, kdy naposledy jste byli online, aniž byste museli vypínat celý svůj stav. Dále do ní spadají i profilové fotografie a bia, což uživatelům poskytne mnohem větší kontrolu nad ochranou osobních údajů, než bylo kdy dříve nabízeno. Deaktivace „Naposledy aktivní“ zůstane obousměrná - pokud svůj stav před někým skryjete, WhatsApp na oplátku skryje i jejich stav.

A ačkoliv byla tato funkce viděna v systému iOS, plánuje se pro všechny chytré telefony. 

Diskuse ke článku Na WhatsAppu si budete moci vybrat, kdo konkrétně uvidí vaši poslední aktivitu

Žádné komentáře.