Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Ronaldo: Zpátky v United nejsem z nostalgie, přišel jsem vyhrávat

Cristiano Ronaldo je zpátky v Manchesteru United. Podle vlastních slov se ale nevrátil z nostalgie ani na dovolenou. Šestatřicetiletý útočník chce navázat na první působení ve slavném klubu a opět s ním vyhrávat trofeje.

Ronaldo na zdi
zdroj: ČTK/PA/Martin Rickett

"Proto jsem tady," řekl Ronaldo, který poprvé působil v United v letech 2003 až 2009 a s Rudými ďábly získal tři tituly a jednou vyhrál Ligu mistrů. V prestižní soutěži poté triumfoval čtyřikrát s Realem Madrid.

Na Old Trafford se vrátil před dvěma týdny po třech letech v Juventusu. "Nepřišel jsem na dovolenou. První angažmá tady bylo dobré, vyhráli jsme důležité trofeje. Ale teď jsem přišel zase vyhrávat," dodal.

"Máme na to a jsem připraven. Myslím, že v příštích třech, čtyřech letech budeme nebezpeční," uvedl Ronaldo, který po návratu z reprezentace se staronovým týmem od úterý trénuje.

Obnovenou premiéru v dresu United si odbude v sobotním utkání anglické ligy s Newcastlem na Old Trafford. "Určitě se trávník v nějakou chvíli dostane," řekl trenér Ole Gunnar Solskjaer.

Ronaldovi věří i bývalý spoluhráč a někdejší kapitán manchesterského celku Wayne Rooney. Podle něj je pětinásobný vítěz Zlatého míče v takové formě, že může hrát vrcholový fotbal až do 40 let.

"Když tady byl poprvé, byl to takový běžec a skvělý driblér," řekl Rooney, který nyní trénuje druholigové Derby. "Postupem času ale upravil herní styl a je z něj typický střelec," přidal bývalý anglický reprezentant.

"Navíc o sebe neuvěřitelně dbá, takže klidně může hrát do čtyřicítky jako Ryan Giggs," uvedl Rooney. "Spoluhráči za něj asi budou muset trochu víc běhat, ale jestli to bude jako v posledních dvou letech, co jsem s ním hrál, tak jsme to za něj rádi dělali, protože dával góly a ty vyhrávají zápasy," dodal.

Ronaldův přínos ocenil také Solskjaer. "Po příchodu vítězů, jako jsou Cristiano a Raphael (Varane), se už nikdo nemůže schovávat, přístup se změnil. Nemůžete trénovat na 95 procent, když máte v týmu takové hráče. Ronaldo to vyžaduje od sebe i od ostatních," prohlásil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články