Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Salah má stý zásah v Premier League, Ronaldo zařídil dvěma góly výhru United

Je to sotva pár dnů, co Cristiano Ronaldo posílil Manchester United, a už ukazuje, v čem je jeho výjimečnost. Hvězdný Portugalec byl ve svém obnoveném debutu za Rudé ďábly hlavním hrdinou utkání s Newcastlem, když vstřelil dvě branky a dovedl United k výhře 4:1. Stou branku v Premier League oslavil liverpoolský Muhammad Salah, který tak přispěl k výhře svého celku 3:0 v Leedsu. O neporazitelnost přišel Tottenham, který prohrál 0:3 na hřišti Crystal Palace. 

Ronaldo už zase pálí v Manchesteru ostrými
zdroj: ČTK/PA/Martin Rickett

Obhájce titulu Manchester City vyhrál v Leicesteru 1:0. Chelsea si doma poradila s Aston Villou 3:0, dvakrát se mezi střelce zapsal Romelu Lukaku. Tottenham v londýnském derby podlehl na hřišti Crystal Palace 0:3 a poprvé v sezoně ztratil body. Z první výhry v ligovém ročníku se po úvodních třech porážkách radoval Arsenal, jenž zdolal nováčka Norwich 1:0.

Salah je stovkař

Salah si připsal jubilejní trefu ve 20. minutě, kdy usměrnil do sítě přesnou přihrávku Alexandera-Arnolda. Egyptskému kanonýrovi stačilo na sto gólů v Premier League pouze 162 startů, jen čtyři hráči překonali tento střelecký milník rychleji.

Pojistku přidal krátce po změně stran po rohovém kopu Fabinho a v závěru uzavřel skóre Sadio Mané. Leeds navíc dohrával v deseti po vyloučení Pascala Struijka, po jehož zákroku musel s ošklivě vypadajícím zraněním střídat osmnáctiletý talent Harvey Elliot.

"Reds" zůstali v kontaktu se špičkou tabulky a mají stejně jako Manchester United a Chelsea deset bodů. Leeds doma prohrál po sedmi utkáních a stále čeká na premiérovou výhru v nové sezoně.

Ronaldo pálí ostrými

Ronaldo se poprvé prosadil ve druhé nastavené minutě úvodního dějství, když zblízka do prázdné branky dorazil Greenwoodův pokus. Po přestávce vyrovnal Manquillo, ale v 62. minutě Ronaldo ve vápně vyzrál na gólmana Woodmana střelou mezi nohy. Následně se výstavní ranou do horního růžku prosadil Fernandes, v nastavení stanovil konečný výsledek střídající Lingard.

"Můj návrat na Old Trafford byl jen krátkou připomínkou toho, proč se tomuto stadionu přezdívá 'Divadlo snů'. Vždycky to pro mě bylo magické místo, kde můžete dosáhnout všeho, co si usmyslíte. Se spoluhráči a úžasnou podporou, které se nám z ochozů dostává, půjdeme vpřed sebevědomě a s optimismem, že na konci budeme společně slavit," napsal Ronaldo na instagramu.

"Jsem pyšný na to, že jsem se do Manchesteru vrátil a znovu hraju Premier League. Především mám ale radost, že jsem pomohl týmu. Pojďme, Ďáblové!" dodal šestatřicetiletý Portugalec.

West Ham remizoval v Premier League podruhé za sebou a udržel neporazitelnost. V nastavení byl po druhé žluté kartě vyloučen jeho útočník Antonio.

Úřadující šampion Manchester City zvítězil ve třetím kole po sobě, o což se na hřišti Leicesteru v 62. minutě postaral Silva. "Lišky" vyšly naprázdno ve druhém z posledních tří kol.

Lukaku se poprvé proti Aston Ville prosadil po čtvrthodině hry. Krátce po změně stran zvýšil Kovačič, jenž se asistencí podílel i na první trefě domácích. Závěrečné slovo měl v nastavení opět Lukaku. "Blues" bodovali i ve čtvrtém kole.

Tottenham dohrával městské derby od 58. minuty bez vyloučeného Tangangy. Crystal Palace poprvé využil přesilovku v 75. minutě, kdy Zaha bezpečně proměnil pokutový kop. V 84. minutě přidal druhou trefu po pouhých 29 vteřinách pobytu na trávníku Édouard, který na konci srpna přišel ze Celticu Glasgow. Soutěžní debut za Crystal Palace vylepšil třiadvacetiletý útočník v nastavení svým druhým gólem v utkání.

Arsenal měl z úvodních tří kol skóre 0:9. O první trefu "Kanonýrů" v ligové sezoně, která se proti Norwichi ukázala jako vítězná, se v 66. minutě postaral Aubameyang. Wolverhampton vyhrál na hřišti nováčka Watfordu 2:0. Doma neuspěl ani další nováček Brentford, jenž kvůli gólu v závěru podlehl Brightonu 0:1.

Everton třemi góly během šesti minut otočil skóre domácího zápasu proti Burnley a vyhrál 3:1. Český reprezentační útočník Matěj Vydra přišel v dresu hostů na trávník v 76. minutě, skóre se ale už nezměnilo.

Všechny branky zápasu se vměstnaly do třináctiminutového úseku v druhém poločase. Jako první skórovalo Burnley, které v 53. minutě poslal hlavou do vedení kapitán Ben Mee. Za sedm minut však také hlavou po centru srovnal Michael Keane a v 65. minutě výsledek krásnou dalekonosnou střelou otočil Andros Townsend. Pojistku přidal hned po minutě z brejku Demarai Gray.

Everton s novým zkušeným trenérem Rafaelem Benítezem vyhrál třetí zápas v sezoně a má na čtvrtém místě tabulky 10 bodů, stejně jako vedoucí Manchester United, Chelsea a Liverpool. Burnley je s jedním bodem třetí od konce.

Výsledky 4. kola anglické fotbalové ligy

Crystal Palace - Tottenham 3:0 (84. a 90.+3 Édouard, 76. Zaha z pen.), Brentford - Brighton 0:1 (90. Trossard), Arsenal - Norwich 1:0 (66. Aubameyang), Leicester - Manchester City 0:1 (62. Silva), Manchester United - Newcastle 4:1 (45.+2 a 62. Ronaldo, 80. Fernandes, 90.+2 Lingard - 56. Manquillo), Southampton - West Ham United 0:0, Watford - Wolverhampton 0:2 (74. vlastní Sierralta, 83. Hwang Hi-čchan), Chelsea - Aston Villa 3:0 (15. a 90.+3 Lukaku, 49. Kovačič). Leeds - Liverpool 0:3 (20. Salah, 50. Fabinho, 90.+2 Mané), Everton - Burnley 3:1 (60. M. Keane, 65. Townsend, 66. Gray - 53. Mee).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články