TIP NA VÝLET: Solární elektrárny v Česku se otevřou veřejnosti, jednu můžete navštívit i v Ústeckém kraji
Ilustrační foto
Výlety

Úštěk - Více než dvě desítky solárních elektráren po celé České republice se v týdnu od 20. září zpřístupní veřejnosti. Dny otevřených dveří slunečních elektráren pořádá Solární asociace již pátým rokem u příležitosti Evropského týdne udržitelného rozvoje. V Ústeckém kraji můžete navštívit elektrárnu FVE Habřina - Úštěk na Litoměřicku, která bude pro veřejnost otevřena od pondělí 20. do pátku 24. září. Elektrárna je vybudovaná na zelené louce a její celkový instalovaný výkon je 0,507 MW.

Cílem události je podpořit rozvoj udržitelné ekonomiky, představit fungování solárních elektráren a ukázat široké veřejnosti možnosti využití energie ze slunce. Událost se uskuteční pod záštitou Ministerstva životního prostředí.

Šířit myšlenku udržitelného rozvoje, podpořit iniciativy, které k němu přispívají a dát najevo, že nám záleží na budoucnosti světa, v němž žijeme. To je cílem Evropského týdne udržitelného rozvoje, který letos připadá na termín 20. - 26. září 2021. V rámci této události se konají tisíce akcí od konferencí, výstav, workshopů, seminářů, filmových promítání, až po komunitní setkání a dny otevřených dveří slunečních elektráren.

Do celosvětového projektu se zapojí také Česká republika. „U příležitosti této mezinárodní iniciativy v Solární asociaci již pátým rokem pořádáme Dny otevřených dveří slunečních elektráren. Naším hlavním cílem je zpřístupnit zajímavé projekty novým zájemcům o vlastní výrobu energie ze slunce a rozšířit povědomí široké veřejnosti o jejich nesporných výhodách,“ říká Veronika Šilhová, výkonná ředitelka Solární asociace.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru