V jirkovské galerii bude k vidění unikátní výstava Hrdinové doby covidové
Jedna z ukázkových fotografií. Zdroj: www.hrdinovedobycovidove.cz
Co se chystá

Jirkov - Výstava Hrdinové doby covidové slavnostně začne 1. října v 17:00 hodin v Galerii Jirkov a končit bude 17. listopadu. Následně se přesune do dalších měst.

O čem tato výstava vlastně je??

Jedná se o soubor fotografií vznikající mnoho měsíců pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje v rámci pandemické situace v České republice. Do projektu se zapojilo mnoho subjektů z celého Ústeckého kraje. Policie, Hasiči, Nemocnice, Očkovací centra, Záchranná služba, Školy, Domov důchodců, Obchodní řetězce či kritická infrastruktura spolupracovali na zachycení momentů při boji s covidem.

Díky tomu vznikl nejen pohled na boj na velice exponovaných ARO a JIP jednotkách v Ústí nad Labem, ale třeba i na práci pokladních v supermarketu. Profese pokladních je svým způsobem od začátku v první linii a ač je práce zdravotníku samozřejmě obdivuhodná, tak jsou i profese, které si zaslouží poděkování.

"Jsme si vědomi, že již jsou všichni unaveni z dlouhého boje a slovo covid již lidé přehlížejí, ale i tak je potřeba si neustále připomínat osudy a obětování mnoha skvělých lidí, jež toto vše berou jako poslaní a ne jen jako práci," uvádí spoluzakladatel projektu Jaroslav Noska.

V rámci celého projektu vznikla i výzva DARUJ ROUŠKU NA VÝSTAVU díky které vznikne velké srdce ušité z látkových roušek z celé ČR. Lidé poslali stovky roušek, které vznikly jako symbol soudržnosti při počátku „DOBY COVIDOVÉ“ a následně celý národ rozdělil na nesmiřitelné tábory.

"Nejen roušky, ale i očkování je téma, které rozděluje rodiny. I v tomto směru jsme zaznamenali začátek očkování v Domově důchodců a následně i velká očkovací centra. Veškeré aktuální informace i s ukázkou naleznete na našem webu www.hrdinovedobycovidove.cz," pokračuje Jaroslav Noska.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru