Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Premiér Johnson v slzách: „Náhle a poklidně“ zemřela jeho maminka (†79)

Autor: Mii - 
14. září 2021
07:10

Smutek zahalil v pondělí večer britského premiéra Borise Johnsona. Ve věku 79 let zemřela jeho matka Charlotte Johnson Wahlová, rodina to oznámila v deníku The Daily Telegraph. Žena, která se živila jako umělkyně a Johnson k ní držel velký respekt, skonala podle prohlášení „náhle a poklidně“ v londýnské nemocnici St. Mary.

Wahlová byla malířkou, stála za portréty několika slavných osobností. Johnson v minulosti uvedl, že vždy byla hlavní autoritou v jeho rodině. Také o ní řekl, že mu neustále vštěpovala, že každý lidský život má stejnou hodnotu.

Svého prvního manžela Stanley Johnsona potkala matka britského premiéra, když jí bylo 18 let, vzali se v roce 1953. Měli spolu čtyři děti, v roce 1979 se rozvedli. Jejich odloučení bylo bouřlivé, žena utrpěla psychický kolaps a několik měsíců strávila v psychiatrické léčebně. Za několik let se Wahlová provdala za amerického profesora Nicholase Wahla.

Od relativně brzkého věku se žena potýkala s Parkinsonovou chorobou, lékaři ji jí diagnostikovali již ve 40 letech. V malování nicméně Wahlová pokračovala až do roku 2015.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi